Koks turi būti vestuvinis makiažas?

Įsivaizduokite, kad žengiate prie altoriaus. Jūsų jau laukia jaunikis, esate pasipuošusi gražia suknele, rankose laikote gėles. Viskas tobula, tačiau nepamirškite mažos detalės, kuri pavers jus karaliene. Kalbame apie makiažą. Kasdienis makiažas, greičiausiai, nėra pats tinkamiausias variantas šiai ypatingai progai. Įprasta šventinį makiažą darytis grožio salone, tačiau jį galite pasidaryti ir pačios. Portalas iVillage.com nuotakoms pateikia „taip“ ir „ne“ vestuvinio makiažo sąrašą.

Makiažą nuotaka gali pasidaryti pati.<br>R. Neverbickas
Makiažą nuotaka gali pasidaryti pati.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 12, 2012, 10:55 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:27 AM

Jūsų veidas

Taip: naudokite toninį drėkinamąjį kremą, kad jūsų oda atrodytų sveika ir spindinti. Makiažo pagrindas su gelsvos spalvos tonais geriausiai tinka nuotraukoms, kurias darant naudojama blykstė.

Ne: nepersistenkite šviesindama paakius arba naudodama šviesaus atspalvio makiažo pagrindą. Nuotraukose jis gali švytėti, ant jūsų veido atsiras baltos dėmės.

Taip: pasinaudokite bronzine pudra ir jūsų oda atrodys daug šiltesnė. Paimkite natūralių šerelių šepetėlį ir lengvais judesiais perbraukite tas vietas, kurias saulė natūraliai paliečia: kaktą, skruostus, nosį. Jei reikia, biria pudra padenkite kaklą, ir pečius. Taip jūsų oda bus vientisos spalvos, tačiau nepamirškite, kad pudrą tepti reikia dar prieš apsivelkant suknelę.

Ne: per daug nesimėgaukite saulės spinduliais. Besilupanti oda ir netolygus įdegis gali sugadinti jūsų šventę.

Taip: įsitikinkite, kad jūsų makiažas išliks iki vakaro. Naudokite ilgalaikį makiažo pagrindą. Pridėkite šiek tiek birios pudros ir išvengsite riebaus bligesio.

Ne: nepadauginkite pudros. Dėl per didelio kosmetikos kiekio nuotraukose jūsų oda gali atrodyti nešvari ir negyva.

Jūsų akys

Taip: jeigu norite paryškinti savo antakius, pasinaudokite šešėliais. Antakių spalva turi būti šiek tiek tamsesnė už natūralią. Jeigu jūsų antakių plaukai yra reti, švelniai paryškinkite juos neutralios spalvos antakių pieštuku. Tuomet teptuku padenkite antakius pudra.

Ne: jei norite paryškinti savo antakius, nenaudokite storų teptukų ir tamsių šešėlių. Atrodysite griežtai, o ne stulbinamai.

Taip: akių vokus padenkite neutralių spalvų šešėliais. Apvedimui rinkitės klasikines juodą ar rudą spalvas.

Ne: nepersistenkite su akių makiažu. Gali atrodyti, kad žėrintis akių apvadas yra puiki idėja, tačiau pagalvokite, ar taip jums atrodys vėliau, kai žiūrėsite į savo vestuvinę nuotrauką.

Taip: jūsų blakstienos bus nuostabios, jeigu pirmiausia panaudosite blakstienų rietiklį, o po to užtepsite du sluoksnius blakstienų tušo. Tik įsitikinkite, kad prieš tepant antrąjį sluoksnį, pirmasis jau nudžiuvo. Vandeniui atsparus blakstienų tušas yra puikus pasirinkimas: jis ilgiau laikosi ir nenubėgs, jeigu apsipilsite džiaugsmo ašaromis.

Ne: neperkraukite blakstienų per dideliu kiekiu tušo, nes tai atrodys nenatūraliai.

Jūsų lūpos ir skruostai

Taip: tapkite žavinga nuotaka, pasirinkdama šiltą skaistalų atspalvį. Jeigu jūsų oda yra riebi, naudokite birius skaistalus.

Ne: nepamirškite naudoti skaistalų! Jei fotografas naudos blykstę, jūs atrodysite išblyškusi ir negaluojanti.

Taip: lūpos bus dalios, jeigu lūpų dažus užtepsite specialiu teptuku. Tuomet pieštuku apibrėžkite lūpų kontūrus. Taip sukursite švelnų, natūralų lūpų įspūdį.

Ne: kai apibrėžiate lūpų kontūrus, nenaudokite žymiai tamsesnio nei lūpų dažai pieštuko.

Taip: pasirinkite šiltą lūpų dažų spalvą. Rožinė ir raudona nuotraukose visada atrodo nuostabiai.

Ne: pernelyg neutralūs ar šaltų atspalvių lūpų dažai pavers jus pavargusia nuotaka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.