Medžiaginės kaukės: protestams ir apsaugai nuo saulės

Šiandien Rusijoje nuteistos pankroko grupės „Pussy Riot“ merginos dvejiems metams kalėjimo. Per visą pasaulį nuvilnijo protestų banga. Protestavo ir lietuviai, bet, pripažinkime, kad tyliai. Pagrindinis protesto akcentas – megztos kaukės. Vis dėlto jos visai ne originalios. Panašiomis kaukėmis nuo kaitrios saulės gelbėjasi kinės.

Kas ką nukopijavo?<br>nytimes.com ir "Reuters"
Kas ką nukopijavo?<br>nytimes.com ir "Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-17 20:17, atnaujinta 2018-03-17 07:41

Kinės, nenorėdamos įdegti veido, į paplūdimius eina mūvėdamos specialias nailonines kaukes. Taip jos išvengia saulės smūgio ir išlaiko veido odą skaisčiai baltą. Kinijoje moterims yra garbė apsaugoti odą nuo saulės spindulių.

„Pussy Riot“ gerbėjai protestuodami dėvi tokias pat spalvingas kaukes. Tai – jų išskirtinis ženklas. Mat vasarį, praėjusių Rusijos prezidento rinkimų laikotarpiu, megztas kaukes ir mini sijonėlius dėvinčios „Pussy Riot“ narės įsiveržė į Kristaus Išganytojo katedrą ir sudainavo dalį savo dainos, kurioje smerkiamas Bažnyčios palaikymas išrinktajam prezidentui Vladimirui Putinui.

Apie kaukes nuo saulės nešiojančias kines pradėta kalbėti tik šiemet. Apie jas „The New York Times“ parašė rugpjūčio pradžioje. Štai rusės į bažnyčią įsilaužė dar žiemą. Visgi tai neįrodo, kad garbaus amžiaus kinės ima pavyzdį iš pankroko grupės merginų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.