Festivalio „nowJapan“ metu Vilnių užplūdo animacinių filmų herojai

Sekmadienį baigėsi tradicinės, moderniosios ir populiariosios Japonijos kultūros festivalis „nowJapan“. Jo metu buvo galima žaisti tradicinius japoniškus stalo žaidimus, paskanauti sušio, pasimokyti ikebanos meno ir trumpam tapti animacinio filmuko herojumi. Renginys į Vilnių pritraukė daug lankytojų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio, o ekstravagantiškai atrodantys festivalio dalyviai visą savaitgalį traukė miestiečių dėmesį.

„nowJapan“ festivalio dalyviai stebino vilniečius savo išskirtine apranga.<br>R. Danisevičius
„nowJapan“ festivalio dalyviai stebino vilniečius savo išskirtine apranga.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Aug 20, 2012, 11:57 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:02 AM

Vienaragis Čarlis, Mėnulio jūreivė, įvairūs elfai – tai tik labai maža dalis personažų, kuriais buvo persirengę festivalio svečiai. Savo išvaizdą jie keitė ne tik apranga, įspūdingu makiažu ar spalvingais perukais, bet ir akių lęšiais. Šiurpas per odą nueidavo išvydus merginą raudonomis akimis ar, dar neįprasčiau, bespalvėmis akimis.

Patys festivalio dalyviai užkalbinti juokėsi: „nebijokit, tuoj dar daugiau nenormalių žmonių pamatysit“.

Ir tiesa, išeini į gatvę ir pasijunti lyg japoniškame animaciniame filmuke. Nebesupranti, daugiau personažais persirengusių žmonių ar, festivalio dalyvių žodžiais sakant, normalių žmonių.

„Man labai patinka šis festivalis, jis puikiai suorganizuotas, įdomi programa. Labiausiai sužavėjo „Cosplay“ pasirodymas. Buvo labai įdomu, kas laimės.

Turiu pastebėti, kad Lietuvoje vyksta tikrai daug gerų renginių. Man čia patinka. Žmonės Lietuvoje labai mieli, šilti. Socialiniame tinkle „Facebook“ susipažinau su viena mergina, kuri piešia „anime“ stiliumi. Ji papasakojo man apie festivalį, todėl ir atvykau. Tikrai nesigailiu taip pasielgusi“, – sakė iš Latvijos atvykusi Valeri.

Tuos, kurie nelabai suprato, apie ką kalbame, reikėtų supažindinti su svarbiausiomis sąvokomis. Anime – tai japoniška animacija, o manga – komiksai. „Cosplay“ vadinami tie žmonės, kurie persirengia „anime“ ir „manga“ motyvais.

Pirmasis japonų kultūros festivalis buvo surengtas prieš ketverius metus. Tuomet jame dalyvavo pusantro šimto žmonių. Pernai dalyvių buvo jau 3500. Į „nowJapan“ atvyksta svečių iš Baltarusijos, Latvijos, Rusijos, Danijos, Estijos, Lenkijos ir Švedijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.