Dizainerės C. Braccialini rankinės – su ironijos prieskoniu

Italijos išpardavimų mėnesį madingiausią rankinę galima nusipirkti už pusę kainos. Šią vasarą nuo lentynų pirmiausia dingo keistos mados namų „Braccialini” rankinės, kurios priminė lėlės Barbės žaislų kambarį. Italijos moterys, siekiančios amžinai išlikti jaunatviškos, perka ironija dvelkiantį aksesuarą ir eidamos gatve priverčia nusišypsoti praeivius.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Jurkevičienė ("Stilius")

Aug 23, 2012, 1:52 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:05 AM

Lėlės Barbės namai gali būti žavūs ir mieli. Rankinė lyg balkonas su išdžiaustytais skalbiniais, gėlių vazonais. Rankinė su ažūrinėmis užuolaidomis ar lyg iškylai gamtoje skirta pintinė su uogienės indeliu ir languota staltiese.

O štai rankinė lyg kosmetikos krepšelis. Ja-me – dailus kvepalų buteliukas, veidrodėlis, skaistalai, akių pieštukas, pudra, perlų karoliai. Tokie keisti namų ūkio, iškylos gamtoje ir kosmetikos atributai, panorėjus dizaineriams, atsidūrė ant solidžios karjeros moters rankinės.

Jauku, tačiau kartu ir pilna chaoso.

Jei pasekusios Italijos moterų pavyzdžiu įsigysite tokią rankinę, gatvėje tikrai pastebėsite į jus nukreiptą apstulbusių praeivių žvilgsnį. Nenustebkite. Smalsuolių, tyrinėjančių ant keisto aksesuaro paviršiaus pavaizduotą siužetą, tikrai nepritrūks.

Visus ankstesnius grožio kanonus dizaineriai šią vasarą liepė pamiršti, todėl moterims siūloma išmokti pasijuokti iš savęs. Ne tik pasijuokti, bet ir atvirai apnuoginti savo mintis, drąsiai pademonstruoti visą savo moterišką tuštybę.

Mados teoretikai tikina, kad, pasikeitus laikotarpiui, keičiasi ir gero skonio kriterijai. Anksčiau madingos, spindesiu ir odos kokybe žvilgsnį traukusios rankinės keliauja į tolimesnes spintos lentynas. Jos traukia solidžių dailiosios lyties atstovių žvilgsnius. Bet kam šiandien trūksta solidumo, kai pasaulis visomis įmanomomis priemonėmis siekia atsijauninti, žaisti, džiaugtis?

Išsamų straipsnį skaitykite žurnale „Stilius”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.