Stiliaus naktyje - į Lietuvą atkeliavusio naujo ženklo premjera

Jau rugsėjo 6 dieną Stiliaus nakties svečiai pirmieji susipažins ir su ką tik į Lietuvą atkeliavusio prekės ženklo “Karen Millen” kolekcija. Prieš beveik trisdešimt metų dizainerė Karen Millen pradėjo drabužius kurti turėdama vos šimtą svarų naujam verslui. Tuomet baltus marškinėlius kūrusi dizainerė žaibišku greičiu išpopuliarėjo visame pasaulyje ir dabar yra mėgiama dėl įdomių konstrukcijų vakarinių suknelių, paltukų ir rankų darbo drabužių. Šiandien jos kolekcijos mėgiamos tiek Amerikoje, tiek Australijoje, bei visoje Europoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 30, 2012, 7:35 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:20 AM

Naujai mados ir stiliaus centre „Europa“ duris atvėręs „Karen Millen“ drabužių salonas „Pirklių klube“ vyksiančiame Stiliaus nakties renginyje pristatys kolekciją, kuri alsuoja tamsiu ir stipriu moteriškumu: čia militaristiniai bei kaubojiški motyvai keičiasi tarpusavyje su tamsių atspalvių gėlių raštais, derinami skirtingų faktūrų audiniai, drabužiai pasižymi sudėtingomis konstrukcijomis.

O lrytas.lt artėjant Stiliaus nakčiai išduoda, kokias tendencijas pristatys šis ženklas.

7 mados tendencijos naujam sezonui pagal „Karen Millen“

Militaristinis preciziškumas

Naujajame sezone vyraus griežto kirpimo paltai ir militaristiniai bei kaubojiški motyvai. Tvirto moteriškumo tradiciniams apdarams suteiks prigludę ir tviskantys siluetai, masyvūs, tačiau dailūs diržai. Žiemą privaloma turėti dideliu audinės kailiu puoštą, liemenį pabrėžiantį paltą. Militaristines formas švelnins intensyvūs uogų raudonumo ar oranžiniai atspalviai.

Tamsi romantika

Tamsūs kerai šį sezoną leisis gėlėmis, gūdaus miško atspalviais bei juodais skirtingų tekstūrų sluoksniais. Apniukusį gėlės žiedą rasime ant atlasinių, šifono palaidinių ar klostuotos suknelės subtiliai papūstomis rankovėmis. Vakarui dramos įneš ilga, beveik žemę siekianti mantija su tinkleliu siuvinėta liemene ar raukiniuotu taftos sijonu.

Tobulosios peplum

Peplum stiliaus palaidinės pavergia tobulai pabrėžiamu liemeniu, skulptūriškomis formomis ir banguotomis klostėmis. Pritrenkiantį fuksijų spalvos, juodų nėrinių sluoksniu dekoruotą kelnių kostiumo siluetą papuoš banguotos peplum klostės.

Paslėpta ir glotnu

Oda šį sezoną – viena pagrindinių medžiagų, o spalvinė gama apima žėrinčią juodą, jaučio kraujo bei ultramarino. Žaismingumo klasikiniam motociklininko švarkui suteikia sudėtingos detalės – peplum klostės, ryškūs siluetai, o juodo ėriuko kailio švarkas dekoruotas dygsniuotomis rankovėmis ir kreivomis siūlėmis. Odos detalės aptinkamos ir ant paprastų marškinėlių bei siaurų kelnių derinamų su aptemptu megztiniu ar tvido švarku.

Karštas metalas

Rudens turtai žėrės auksu, sidabru, alavu ir bronza pradedant blizgučiais ir masyviais brangakmeniais ant įmantrių kokteilinių suknelių, baigiant subtilesniu metalu: vilktomis vielutėmis ar metalo spalvos tvido švarkais.

Sportinės iliustracijos

Minimalistinės, grafiškos detalės sporto tema naujam sezonui įneš švaraus modernumo įspūdį. Ant peplum suknelių bei kruopščiai pasiūtų paltų atsiranda spalvotų siūlų puokštė ar didžiuliai ryškūs antspaudai. Languotos čiuožėjų stiliaus suknutės puošiamos geometriniu žakardu.

Aksesuarai

Aksesuarų tendencijos verčia baltą lapą mados pasaulyje, įnešdamos netikėtų detalių bei formų: dominuoja kailiukai, ponio oda, dėžutės formos kuprinės ar balnakrepšiai, užmetami ant peties. Paviršiams įmantrumo suteikia užtrauktukai, puošnios detalės, taip pat metalinės sąsagos ar net vinys. Agresyvumu naują sezono pasižymės avalynė: bus madingi ilgi kariški aukštakulniai, taip pat – trumpučiai, kulkšnis siekiantys, išsiskiriantys skirtingų tekstūrų kontrastais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.