77-erių verslininkas L. Benettonas – žmogus be stabdžių

Bendrovės „Benetton Group” įkūrėjas Luciano Benettonas (77 m.), šį pavasarį kompanijos vairą patikėjęs sūnui Alessandro, mados imperijos nepaliko. Jis toliau keliauja po pasaulį ir rūpinasi šeimos verslu. „Mada man taip patinka, kad darbas manęs visiškai nevargina”, – „Stiliui” sakė italas.

Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Barkauskaitė ("Stilius")

Sep 12, 2012, 12:25 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:52 PM

– Perleidote bendrovės vairą savo sūnui Alessandro. Ar esate patenkintas jo darbu? – paklausiau L. Benettono.

– Jis nebuvo naujokas, kai gavo šį postą. Alessandro jau kelerius metus buvo „Benetton Group” valdyboje.

Nors oficialiai jis vadovauja kompanijai tik keturis mėnesius, jau anksčiau buvau pastebėjęs, kad su savo naujomis pareigomis sūnus susitvarkys.

– Kur juda mada?

– Mada eina savo keliu. Žvelgdamas globaliai pastebiu klasikinę situaciją: į pasaulinę mados areną įėjo naujos šalys – Kinija, Indija. Todėl jos sulaukia nemažai dėmesio. Mada daro savo darbą – yra ten, kur reikia, stebimos Rytų šalys kaip geros rinkos, ta kryptimi ir dirba dauguma žymių dizainerių. Visi einame į vieną pusę, taip pat – ir „Benetton”.

– Ar galėtumėte gyventi be mados?

– Man mada yra svarbi, bet ne svarbiausia. Galėčiau gyventi be jos. Madą perteikia detalės. Pavyzdžiui, vyrams labai lengva, jiems nereikia daug stengtis, jei nori atrodyti madingi. Užtenka originalių marškinėlių ar kaklaraiščio ir jau atrodo stilingai.

Nors, kita vertus, vienas madingas drabužis vieniems patiks, kitiems galbūt ne. Todėl mada yra labai asmeniška.

– Kokia yra „United Colors of Benetton” sėkmės formulė?

– Tai dėmesys į visas sritis – prekių kokybę, vietą, kurioje parduodamos prekės, ir kas jas parduoda. Lankausi viso pasaulio „United Colors of Benetton” parduotuvėse – man svarbu, kaip dirba visa komanda, iki pardavėjo.

Mūsų šokiruojančios reklamos – taip pat komandos darbas. Vienas garsus fotografas darė tas nuotraukas, o aš spręsdavau, ar jas publikuoti. Idėja sumanyta prieš dvidešimt metų, vadinasi, ji tikrai veikia, juk šokiruojančias toleranciją skatinančias reklamas kuriame iki šiol.

– Kaip atitrūkstate nuo mados pasaulio ir ilsitės?

– Man taip patinka mada, kad niekuomet nesijaučiau, jog sunkiai dirbčiau. Karjeros pradžioje dirbdavau po šešiolika valandų per dieną ir net nejausdavau nuovargio, nes man būdavo malonu ir gera kurti.

Net ir šiandien, būdamas septyniasdešimt septynerių, vis dar esu laimingas, skraidau lėktuvu po „United Colors of Benetton” parduotuves visame pasaulyje – šiandien esu Lietuvoje, o rytoj būsiu Rusijoje. Esu žmogus be stabdžių. Visą gyvenimą keliavau, tačiau dabar galiu keliauti turėdamas mažesnį darbo krūvį, rečiau vaikščioti po susitikimus ir daugiau laiko leisti savo malonumui.

– Ar jums patinka Lietuva?

– Lietuvoje esu jau trečią kartą ir galiu pasakyti, kad tai, ką Vilniuje matau šiandien, man patinka gerokai labiau nei prieš šešerius ir dešimt metų, kai čia lankiausi. Lietuva yra rimta šalis, kurioje galima gyventi. Pamačiau, kad Vilnius yra gyvas miestas, ir man tai labai patinka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.