Mados ekspresas: Italijos vitrinose karaliauja technologiško audinio lietpaltis

Specialiai lrytas.lt, Italija

Šaltojo sezono paltų mados.<br>AP
Šaltojo sezono paltų mados.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Jurkevičienė

2012-09-15 22:42, atnaujinta 2018-03-16 18:17

Italijoje praėjusią savaitę nuvilnijo tropikų liūtys. Apeninų pusiasalio didmiesčių parduotuvėse k1 tik pasibaigė išpardavimai, todėl dailioji lytis jau žvalgosi naujų tendencijų. Rinkdamos naują sezono garderobą, italės ėmė salonuose dairytis madingo lietpalčio.

Žvelgiant į Romos, Milano, Florencijos, Neapolio vitrinas nėra abejonių, kad ateinantį sezoną moterų spintose originalumo varžybas laimės šis drabužis. Svainantis naujausiomis trečiojo tūkstantmečio audinių technologijomis, su stipriu retro prieskoniu.Tai vienas drabužių, į kuriam reikės solidžios investicijos.

Italijos dizaineriai lietpaltį kerpa iš lengvų, plonų ir oro permainų nebijančių audinių. Tuo pat metu jie atrodo matiniai ir blizgūs. Tekstilininkų sukurtos technologijos leidžia į vieną audinį įmegzti ir sintetinį ir natūralų pluoštą.

Kartais lietpalčio medžiaga primena glamžytą popierių, o kartais rūbo paviršius atrodo lygus lyg stiklas. Jis, tarsi išteptas aliejumi arba nužertas sidabro dulkėmis, įdomiai spindi saulėje.

Pasak „Costume National“ mados namų dizainerio Ennio Capasa šio rudens drabužio originalumas slypi ne tik gerokai užaštrintame retro siluete. Audinys ypatingai patvarus, sunkiai pažeidžiamas. Nes, pasak kūrėjo, tai – laikmečio kūdikis. Gausybę kartų virinta, skalbta, nubalinta, ir vėl perdažyta, medžiaga atrodo nauja. Kaip tik dėl šios priežasties ji - šiuolaikiška.

Naujo sezono audiniams nebaisus metropolijų smogas, lietus, sniegas. Jie lengvai skalbiami, valomi.

Hihroskopiško audinio Audrey Hepburn laikų stiliaus lietpaltis gatvėje traukia žvilgsnį. Šiuolaikiškumo jam suteikia atspalvius keičiantis laminuotas audinys. Jo paviršius dvelkia žvaigždžių karų nuotaikomis, nors medžiaga – ekologiška.

Vyriško kirpimo „Aquilano ir Rimondi“ lietpaltis rudenį primena kareivišką uniformą. Moteris bet kuria kaina trokšta kitokio nei anksčiau įvaizdžio. Šių dienų moteris – stipri lyg kosmoso užkariautoja renkasi griežtus, vyrų spintos nuotaikomis dvelkiančius trumpučius poliesterio puspalčius.

Suteikdami moters garderobui naują – vyriško tvirtumo prieskonį, modeliuotojai nepamiršta erotiškumo. Lietpaltis kvapą gniaužia tada, kai moterys jį vilki ant nuogo kūno arba ant plonos, tarsi membrana ant kūno prilimpančios suknelės. Vienu ar kitu atveju, nuogas, jokiomis skarelėmis neuždengtas kaklas atrodo gundančiai. Mažutės skarelės, surištos po smakru lyg Audrey Hepburn laikais, dar kartą mados istorijoje rekomenduojamos kaip galvos apdangalas.

Vienas įdomiausių – pončo silueto lietpaltis. Jis šaltąjį sezoną puošiamas brangia metalo apdaila, rankovės ir gobtuvas suveržiami metalizuotomis juostelėmis. Pončo tipo lietpalčius dizaineriai pagyvina plačiais rankogaliais iš zomšos ir odos.

Ekstravagantiškiausiam rudens drabužiui kūrėjai parinko madingas šaltojo sezono spalvas – alyvuogių, raudonojo brandinto vyno, aviečių, dangaus mėlio, riešuto, kupranugarių, mango, vanilės. Lietpalčius italės žada vilkėti keliaudamos motoroleriais kasryt į biurą.

Maža skarelė ant galvos, žalias alyvuogių spalvos lietpaltis ir tamsūs saulės akiniai – tai itališka miesto gatvių elegancija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.