Londono mados savaitėje – M. Williamsono kūrybos jubiliejus (video)

Šiandieninė mados industrija daugeliui dizainerių suteikia vos penkiolika minučių šlovės, nes nuolat ieško jaunesnių, įdomesnių, modernesnių veidų, idėjų, sprendimų. Tą žinant penkiolika metų mados pasaulyje atrodo tartum visa amžinybė, tačiau kai kuriems mados kūrėjams pavyksta ne tik išlaikyti pastovumą bei klientų ratą, bet ir nuolat tobulėti bei diktuoti tendencijas. Vienas tokių kūrėjų – ir Londono mados savaitės 2013-ųjų pavasariui-vasarai metu penkiolikos metų mados namų jubiliejų atšventęs Matthew Williamsonas.

Matthew Williamsono 2013 metų pavasario ir vasaros kolekcija.<br>"Reuters"
Matthew Williamsono 2013 metų pavasario ir vasaros kolekcija.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Sep 18, 2012, 3:40 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:19 PM

Daugeliui ekspertų bei mados gerbėjų puikiai žinomas dizaineris yra vienas tų kūrėjų, kurie sugeba užčiuopti jaunimo troškimų pulsą, tačiau įtikti ir santūresnei klientei. Ne vienerius metus dirbęs italų mados namuose „Emilio Pucci“, M. Williamsonas išmoko laviruoti tarp modernumo, spalvingo jaunatviško stiliaus bei poreikio kurti prabangą, tad sukūrė savotišką jaunystės eliksyrą, kurį ir po penkiolikos metų godžiai geria dizainerio klientės.

Naujausia šventinė kolekcija atspindėjo jo talento augimą bei potencialą plėstis toliau – manekenių pristatyti spalvingi, tačiau klasikinių siluetų drabužiai žavėjo subtiliu vėjavaikiškumu, tinkančiu ne tik į vakarėlį susiruošusiai paauglei, bet ir stilingai jos mamai. M. Williamsonas klasikinius švarkus, kelnes bei šortų kostiumėlius margino įmantriu ugnies liepsną atkartojančiu spalviniu motyvu, taip pat nepamiršto melsvų geometrinių raštų, lengvą šilką puošusių siuvinėjimų, stilingų dramblio kaulo bei rožinės spalvos derinių.

Didžioji dalis ant podiumo parodytų drabužių atrodė itin vasariškai, tačiau prabangios palaidinės, marškiniai, kostiuminiai šortai, kelius siekiantys sijonai priminė, kad M. Williamsono mūza rūpinasi ne tik kokteilių vakarais, bet ir kūrybiniu darbu, kuriam reikia kiek oficialesnės aprangos. Nepriekaištingai atrodė ir finalinės suknelės, priminusios antikinių deivių skulptūras – audiniai atrodė tarsi tirpstantys ore arba tekantys kūnu it vanduo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.