Ph. Treacy šou Londone papuošė Lady Gagos pasirodymas ir M. Jacksono kostiumai (video)

Nors airių skrybėlaičių kūrėjo Philipo Treacy vardą dažniausiai būna girdėję tik mados gerbėjai, bent vieną jo kūrinį matė daugelis: meistras princo Williamo bei Katherine Middleton vestuvėms papuošė princesę Beatrice, ne kartą dirbo kartu su „Chanel“ ar „Givenchy“ mados namais, kūrė aktorei Sarrah Jessica Parker bei redaktorei Isabellai Blow. Nusprendęs grįžti į didžiąją mados areną, Londono mados savaitės metu garsusis dizaineris surengė savo pirmą šou per aštuonerius metus ir pasistengė, kad jo industrijos elitas dar ilgai nepamirštų.

Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Sep 18, 2012, 10:42 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:29 PM

Pristatymo svečius stebino ne tik ant podiumo pristatyti kūriniai, bet ir nuodugni rankinių patikra bei oro uostus priminę metalo detektoriai, kurių neišvengė ne tik dizainerė Vivienne Westwood, bet ir stiliaus ikona Anna Dello Russo. Ph. Treacy nepamiršo pagerbti visų savo žymiausių klientų, tad pirmosiose eilėse sėdėjo atlikėjas Boy George, burleskos šokėja Dita Von Teese, aktorės Grace Jones bei Kim Cattrall, „Alexander McQueen“ mados namų dizainerė Sarah Burton.

Šou pradėjo turbūt garsiausia skrybėlių kūrėjo klientė Lady Gaga, ant podiumo pasirodžiusi su ryškiai rožinio šifono drabužiu, įspūdinga platformine avalyne. Pasiekusi podiumo vidurį, ji į viršų iškėlė rankas ir svečiams pareiškė: „Sveiki atvykę į geriausio pasaulyje skrybėlių kūrėjo Philipo Treacy šou, kur išvysite ir velionio Michealo Jacksono scenos drabužius.“ Atlikėja nejuokavo – juodaodžių manekenių būrys (pristatymą pradėjo garsioji Alek Wek) iš tiesų dėvėjo iš pop karaliaus archyvų pasiskolintus garsiausius jo kostiumus.

Vis tik dėmesio centre buvo Ph. Treacy kurti galvos apdangalai – manekenės pristatė įspūdingo dydžio karūnas primenančias auksines konstrukcijas, siurrealistiškus turbanus, paukščių kūnus vaizduojančias skrybėlaites, abstrakčios formos juodais nėriniais dekoruotus veliumus. Daugelis šių kūrinių svečius stebino gravitacijos jėgą paneigiančiais siluetais, aukso spindesiu, architektūriškais sprendimais, audinių grožiu. Kai kurios skrybėlaitės net priminė Afrikos genčių kaukes, tačiau buvo pasiūtos iš vilnos bei šilko, padabintos plunksnomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.