„Burberry Prosum” kolekcija Londoną pakerėjo penktojo dešimtmečio elegancija (video)

Kai mados namų pristatymas yra vadinamas svarbiausiu visos mados savaitės renginiu, dizaineris turi pasistengti, kad kolekcija pateisintų viltis bei įrodytų mados namų vertę. Su tokia užduotimi kiekvieną sezoną susiduria „Burberry Prorsum“ kūrybos direktorius britas Christopher Bailey, rengiantis neabejotinai didžiausią Londono mados savaitės šventę.

„Burberry Prorsum“ 2013 metų pavasario ir vasaros kolekcija.<br>AP
„Burberry Prorsum“ 2013 metų pavasario ir vasaros kolekcija.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

2012-09-19 22:28, atnaujinta 2018-03-16 16:38

Kengsintono soduose specialiai šiam pristatymui pastatyta didžiulė stiklinė salė, susirinkę mados industrijos įtakingiausieji bei žymiausi šiandienos modeliai leido suprasti, kad Ch. Bailey į savo pareigas žiūri itin rimtai. Tą įrodė ir puiki retro stilių bei futurizmą sujungusi 2013-ųjų pavasario-vasaros sezono kolekcija, teigiamai įvertinta kritikų bei „Burberry Prorsum“ gerbėjų.

Įkvėptas garsių penktojo dešimtmečio stiliaus ikonų, Ch. Bailey pristatymą pradėjo nostalgiška muzika bei auksinius Holivudo laikus priminusiais šviesiais apsiaustais, elegantiškais lietpalčiais su miniatiūrine pelerina, spindinčiomis siaurėjančiomis suknelėmis. Siekį atsigręžti į amžiną elegancijos šaltinį rodė ir modelių išvaizda: švelniai banguoti plaukai, ryškiai raudonos lūpos.

Nemažai dėmesio skirta aksesuarams, nes ant podiumo buvo galima išvysti sidabrinius bei auksinius aukštakulnius, XX-ojo amžiaus vidurio aktorių mėgtus stilingus akinius šviesiais rėmeliais bei tamsintais stiklais, įdomiai atrodančias permatomas plastiko rankines.

Buvo galima atpažinti ir vieną kitą užuominą į vasarą pristatytą vyriškosios drabužių linijos kolekciją – kaip ir stilinguosius „Burberry Prorsum“ vyrus, merginas lygiai taip pat puoš foliją primenantys metalizuoti audiniai, dažyti pastelinėmis spalvomis, futuristišką įspūdį kurs griežtos ir tarsi sulamdytos formos.

Nebuvo pamiršta ir klasikinė britiška elegancija – Ch. Bailey ją kūrė naudodamas smėlio spalvos švytinčius audinius, liemenį pabrėžiančius siluetus, juodojo šokolado bei bronzos spalvų akcentus. Žinoma, svarbų vaidmenį atliko ir lietpalčiai – vienas jų buvo dekoruotas povo plunksnomis, sudėtomis į dailų rozečių raštą. Mados namų puslapyje pranešama, jog šis kolekcijos perlas kainuos net 27 tūkstančius eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.