Mados ekspresas: griežtus „Prada“ moterų rūbų siluetus sušvelnino gėlės (video)

Specialiai lrytas.lt, Milanas

"Prada" 2013 metų pavasario ir vasaros kolekcija.<br>AP
"Prada" 2013 metų pavasario ir vasaros kolekcija.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Jurkevičienė

Sep 23, 2012, 2:09 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:25 PM

Jeigu yra mados kūrėja Milane, kuri kaskart priverčia aiktelėti, tai jos vardas – Miuccia Prada. Šį rudenį „Prada“ moterų garderobas abejingų nepaliko. Labiausiai į Fogazzaro gatvės betono fabrike parodytą kolekciją reagavo moterys – klientės ir televizijos garsenybės. Dailiąją lytį sukrėtė moterų apavas. Tai buvo lyg nauja žinia, kuria dizainerė lyg astrologė numatė ateitį. Rusijos, Italijos, Japonijos klientai ir žurnalistai kolekciją palydėjo plojimais.

„Prada“ basutės priminė Venecijos Kazanovos laikų muziejinius indus. Dekoruoti gėlėmis baltame fone jie atrodė lyg išlieti iš porcelano. Po basutėmis slypėjo ir technoaudinio kojinaitės, moterims suteikiančios ypatingai grakštaus moteriškumo.

Poetiška, surreali, atskirta nuo pilkos kasdienybės „Prada“ moteris vilkėjo fatališkumą skleidžiančias gėlėtas suknias, kurios pabiro ant griežto asketiško kirpimo suknelių. Ši kolekcija ir vėl privertė publiką susimąstyti.

Juk mada – ne tik kas sezoną vis naujų drabužių prikimšta spinta. Mada – tai laikmečio atspindys. „Prada“ tai moka išreikšti paklupdydama konkurentus, ji ateitį numato pirmoji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.