Maža juoda suknelė – nematoma, bet užuodžiama

Ar žinote, kvepalus, kuriuos kiekviena moteris privalo turėti savo spintoje – „juodos mažos suknelės“ aromatą? Pagrindiniai juodos mažos suknelės kūrėjai: Jean Patou, Coco Chanel, „Givenchy“.

Daugiau nuotraukų (1)

Genutė Žalienė

Sep 28, 2012, 3:16 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:18 PM

Juodai mažai suknelei pradžią davė dizaineris Jean Patou. Jis sugalvojo, tuo metu nebūdingą, mažos suknelės siluetą. Juoda spalva tą siluetą 1926-aisiais „nudažė“ Coco Chanel. Ta gedulo spalva buvo visai nemadinga tuo laiku ir niekas nedrįso vilkėti tokios spalvos drabužių kasdieną.

O išpopuliarėjo maža juoda suknelė tik po 1961-ųjų kino filmo „Pusryčiai pas Tiffany“. Tame filme vaidino Audrey Hepburn, vaidinusi jauną panelę Holę Golaitli, kuri vilkėjo „Givenchy“ mados namų mažą juodą suknelę, kuri nuo tada tapo klasika.

Maža juoda suknelė buteliuke

Šiandien, net ir nesidominčios mada, žino, privalomas drabužis spintoje - maža juoda suknelė. Ši suknelė yra klasikos, gero tono simbolis, įkvėpimo šaltinis ne tik dizaineriams, bet ir kvepalų kūrėjams. Pastebėjote, vieno grožio tinklo vitrinos mirga grafiniais grakščios moters eskizais? Juos piešė garsūs prancūzai, reklamos kūrėjai Kunzel+Deygas „Guerlain“ kvepalų „La Petite Robe Noire“ reklamai. Šis įstabus pavadinimas, išvertus iš prancūzų kalbos reiškia – „maža juoda suknelė“. „Guerlain“ nepabūgo skolintis mados ikonos Coco Chanel sukurtos legendinės suknelės.

Ar kada nors vilkėjai mažą juodą suknelę naktį?

Kurį modelį rinksitės? Pasirodo, net ir kvepalų buteliukai, žymimi ne mililitrais, o kaip drabužių dydžiai: S, M, L, XL. Tai švelniausias spintos rūbas, niekada neišeinantis iš mados - kvapas, kurį galėsite nešioti bet kuria proga. „La Petite Robe Noire“ kvapas sukurtas prieš du metus Thierry, „Guerlain“ namų parfumerijos kūrėjo kvapų laboratorijoje ir juo prekiaujama buvo tik išskirtiniuose „Guerlain“ salonuose. Populiarumas paskatino aromatą išpilstyti į naujus bueliukus ir paskleisti po kvepalų parduotuves visame pasaulyje. Kvapas, susiliejantis į darnią visumą, išryškina ir išaukština kelis išskirtinius ingredientus: juodąją vyšnią, pačiulį ir rožę, čia naudojamus drąsiu perdozavimu. Nemokate „dėvėti“ kvapo? Apsipurškite kaklo liniją, liemenį ir „pieškite“ suknelės apačią – rūbas tiks ir dienai, ir nakčiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.