Paryžiaus mados savaitė: ant „Mugler” podiumo - demokratiškos mados atspindžiai

Neretai teigiama, kad mados kūrėjai tobulėja kartu su savo pasekėjais. Šią taisyklę puikiai patvirtina ir „Mugler“ mados namų atvejis – buvęs Lady Gagos stilistas Nicola Formichetti pirmuosius žingsnius mados pasaulyje prieš keletą metų žengė kiek netvirtai, tačiau šią savaitę Paryžiuje pristatydamas jau ketvirtąjį savo darbą gerokai atrodė gerokai stipriau. Rimtesnė buvo ir jo auditorija – jei debiutinė kolekcija susidomėjimą kėlė tik garsiosios atlikėjos gerbėjams, šįkart ją įvertino ir industrijos profesionalai.

Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Sep 29, 2012, 12:46 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:54 AM

Garsią istoriją turintys „Mugler“ mados namai ateinantį 2013-ųjų pavasario-vasaros sezoną siūlo pasitikti su minimalistiškais architektūriškais siluetais, sodriomis raudona, ruda bei mėlyna spalvomis, puikiai išdirbta lakuota bei matine oda. Kolekcijoje vyravo itin trumpos A raidės silueto suknelės, erdvūs odiniai marškiniai, derinti su šortais, trumpi futuristiški sijonai aukštu liemeniu.

N. Formichetti nepamiršo ir jau trečią sezoną itin populiarios „peplum“ detalės – ji puošė ne tik elegantiškus pieštuko formos sijonus, pasiūtus iš tamsios bordo spalvos odos, bet ir trumpas japoniškais motyvais margintas sukneles, palaidines išryškinta liemens linija.

Šią „Mugler“ kolekciją itin palankiai įvertinę kritikai sutartinai teigia, kad N. Formichetti įkvėpė XXI-ojo amžiaus fenomenas – demokratiška mados filosofija, kuriai įtaką daro auganti interneto svarba. Ją puikiai suvokiantis dizaineris ne tik gerai žino, ko nori naujoji internetinė karta, bet ir sujungia savo vizijas su mados namų įkūrėjo Thierry Mugler istorija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.