Paryžiaus mados savaitė: J. P. Gaultier podiumą nuspalvino įžymybių paradas (video)

Grace Jones, Michaelas Jacksonas, Boy George, Madonna, Sade, grupė „ABBA“ – visi šie vardai retai kada rašomi viename sakinyje, jeigu nėra kalbama apie XX amžiaus antrosios pusės muzikos industriją, tačiau šįkart jie visi susiję su mada, o jei tiksliau – Paryžiaus maištautojo Jeano Paulio Gaultier 2013-ųjų pavasario-vasaros sezono kolekcija. Kiekvieną kartą ieškantis vis įdomesnės temos bei krypties, šįkart dizaineris pasirinko muzikos pasaulio legendas, sukėlusias revoliuciją ne tik geriausių dainų sąrašuose, bet ir transformavusias jaunimo madą.

J.P. Gaultier 2013 metų pavasario ir vasaros kolekcija.<br>AP
J.P. Gaultier 2013 metų pavasario ir vasaros kolekcija.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Oct 1, 2012, 5:39 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:57 AM

Pasistengęs kiek įmanoma geriau atskleisti pristatymo temą, prancūzas savo tradicinį kelnių kostiumo siluetą pritaikė prie kiekvienos vaizduojamos įžymybės stiliaus. Šou pradėjo juodaodės manekenės, įkūnijusios aktorę bei dainininkę Grace Jones – jos dėvėjo vyriško stiliaus kūno linijas paryškinančius juodus kostiumus su seksualiais iškirpimais šonuose ar krūtinės srityje. Paskui buvo galima atpažinti ekscentriškąją Annie Lenox su įspūdinga trumpų raudonų plaukų šukuosena.

J.P. Gaultier nepamiršo ir vienos pagrindinių savo mūzų – amerikietės Madonnos, kuriai sukurtą kūginę liemenėlė pritaikė ir naujausiai kolekcijai, o kitus aksesuarus parinko tarsi iš dainos „Like a Virgin“ vaizdo klipo. Juodus provokuojančius Madonnos nėrinius nustūmęs į šoną, kūrėjas pristatymą tęsė ant podiumo užkeldamas dainininko Boy George stiliaus apdarais aprengtas manekenes, kurių nepamiršo papuošti kasytėmis bei skrybėlėmis. Trys modeliai vaizdavo ir popkaralių M. Jacksoną, kurio stilių priminė trumpi odiniai švarkeliai, žvilgsnį slepiančios skrybėlės, baltų kojinių ir šokio batelių derinys.

Pristatymo pabaigoje buvo galima atpažinti ir atlikėją Sade, grupės „ABBA“ stilių, vyravusį dainos „Waterloo“ populiarumo laikais, Davidą Bowie. Nors kolekcijos dalys tarpusavyje beveik buvo susijusios ir atrodė tarsi muziejui tinkantis geriausių J.P. Gaultier kūrinių rinkinys, dizaineris nusipelnė kritikų komplimentų už nepriekaištingą temos išpildymą, sukurtą puikią nuotaiką bei įsimintiną renginį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.