Paryžiaus mados savaitė: italas G. Valli kritikus nustebino santūrumu (video)

Net ir pati romantiškiausia moteris kartais nori įsisupti į didelį vyrišką kostiumą – ši frazė puikiai apibūdina naujausią italų dizainerio Giambattistos Valli 2013-ųjų pavasario-vasaros sezono kolekciją, kuri nustebino ne tik profesionalius kritikus, bet ir ištikimas italo klientes. Šįkart ant G. Valli podiumo nebuvo jokių nereikalingų ryškių spalvų, jokių raukinių, įmantriai banguotų audinių, fėjų kostiumus primenančių siluetų.

Giambattistos Valli 2013-ųjų pavasario-vasaros kolekcija.<br>"Reuters"
Giambattistos Valli 2013-ųjų pavasario-vasaros kolekcija.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

2012-10-03 14:55, atnaujinta 2018-03-16 09:36

Dizaineris, įkvėptas šią vasarą išplitusio sportinio viruso bei vyriškos mados pristatymų, romantiškąją savo mūzą įsupo į neutralių spalvų audinius, pasiuvo puikų vyriško stiliaus kostiumą bei supažindino su itališkuoju minimalizmu.

Pristatymo žiūrovus tikriausiai šokiravo pirmieji ant podiumo demonstruoti modeliai - pilkas liemenės ir kelnių komplektas, kostiumas su švarku, turinčiu dvi eiles sagų, kuklus pilkas klasikinis kombinezonas, darbui tinkamos šviesios berankovės suknelės. Nors šie drabužiai visiškai neprimena tradicinių G. Valli siluetų, buvo nesunku atpažinti paslėptų kūrybos bruožų: kiekvienas apdaras paryškino moters liemenį bei klubus, dizaineris dienines sukneles dekoravo perregimu audiniu bei sluoksniavo sijoną, neišvengė stilingų auksinių akcentų. Tai – puikus itališkojo minimalizmo pavyzdys, nes G. Valli išlaikė formos paprastumą, tačiau keliais akcentais ją pavertė sava, išskirtine.

Daugelį nustebino ir tai, kad G. Valli naudojo kaip niekada daug juodų audinių – vasaros kolekcijoje dažniau žaidžiantis su raudonais, oranžiniais ar žaliais atspalviais, šįkart dizaineris išbandė įvairias faktūras, nudažė jas juodai bei sukūrė tam tikrą paslaptį, kurią žvilgsnis atskleidžia tik drabužį nuodugniai apžiūrėjus.

Finalinė pristatymo dalis, pražydusi kraujo raudonumo bei citrinų šerbeto geltonumo spalvomis, buvo sudėliota itin išmoningai – G. Valli tarsi užbaigė pristatymą dramatiškai, tačiau labiau intrigavo tai, kaip subtiliai jis naudojo raudoną spalvą, kaip sugebėjo perregimo raudono audinio pieštuko formos sijonus paversti visiškai nevulgariais, o gelsvos suknelės apnuogintą liemenį paversti itin elegantišku sprendimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.