Paryžiaus mados savaitė: S. McCartney kolekcija – odė atletiškai vasarai (video)

Nors Londono olimpinės žaidynės jau įrašytos į pasaulio sporto istoriją, Didžiosios Britanijos rinktinės kostiumus kūrusi garsi dizainerė Stella McCartney šio renginio metu patirtų įspūdžių vis dar nepamiršo. Tapusi viena pagrindinių personų visoje šalies rinktinėje, talentinga mados kūrėja savo emocijas, patirtas eksperimentuojant su sportiniais siluetais, perteikė ir naujausioje 2013-ųjų pavasario-vasaros sezono kolekcijoje.

"Stella McCartney" 2013 metų pavasario ir vasaros kolekcija.<br>AP
"Stella McCartney" 2013 metų pavasario ir vasaros kolekcija.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Oct 3, 2012, 1:34 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:39 AM

Ne paslaptis, kad prestižinį “Central Saint Martins” mados koledžą baigusi dizainerė geba pasiūlyti ne tik itin moteriškų siluetų paradą, bet ir įdomiai interpretuoti sportinį stilių. Šį jos talentą prieš keletą metų pastebėjo “Adidas”, liniją “Stella McCartney for Adidas” pavertęs nuolatine, o ateinančiam vasaros sezonui iš sportinės aprangos konstrukcijos pasiskolintas idėjas naudojo ir pati dizainerė – pirmuoju pristatymo modeliu tapusi Joan Smalls demonstravo erdvią šviesaus audinio striukę atsmauktomis rankovėmis, o po apačia buvo galima įžiūrėti įdomią perregimu audiniu dekoruotą baltą suknelę.

Tokius kontrastingus derinius buvo galima išvysti ir paskui – ryškiai oranžinę suknelę slėpė permatomas sportinio stiliaus megztinis ilgomis rankovėmis, stilingi marškiniai komplektuoti su tiesaus kirpimo kelnėmis, didžioji dalis kitų siluetų atrodė laisvi, audiniai – lengvi ir modernūs. Energijos pirmajai kolekcijos daliai suteikė ryškūs oranžiniai, žali atspalviai, o solidumo pridėjo dizainerės nustatytas kelius siekiantis sijonų bei suknelių ilgis.

Antrojoje kolekcijos dalyje buvo galima išvysti elegantiškąją S. McCartney vizijų moters pusę – ji dėvėjo devintojo dešimtmečio stiliaus baltą kostiumą išplatintais pečiais, berankovę juodo permatomo audinio suknelę su madinga “peplum” detale, aštuntojo dešimtmečio disko stiliaus gerbėjas primenantį raštuotą kombinezoną.

Moteriškiausiai bei romantiškiausiai atrodė finaliniai pristatymo darbai – abstrakčiu gėlių raštu dekoruotos šifono suknelės su liemenį paryškinančiu plonu dirželiu, taip pat ryškiaspalvės mėlyna, oranžinė, žalia suknelės, kurių santūrius modelius paįvairino iškarpymai bei perregimos medžiagos intarpai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.