R. Kalinkino 2013 metų pavasario ir vasaros kolekcijoje – žaismingas vėjavaikiškumas ir rafinuota elegancija

Jaunam dizaineriui Robertui Kalinkinui (24 m.) šis trečiadienis – ypatingas. Tūkstantinei miniai savo pirmąją 2013 metų pavasario-vasaros kolekciją pristatantis dizaineris sostinės „Siemens“ arenoje plušėjo nuo pat ankstyvo ryto.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Oct 11, 2012, 5:01 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:31 AM

Dar likus kelioms valandoms iki pasirodymo užkulisiuose virė veiksmas. Pasipuošusios dailiomis ryškiaspalvėmis suknelėmis prieš veidrodžius gražinosi būrys jaunų merginų, iš kampo į kampą nervingai migravo spalvingus ekstravagantiškus kostiumus vilkintys vaikinai.

Modelių šukuosenomis rūpinosi plaukų meistras Valerijus Gigievič su „Uff“ salono komanda, makiažo tendencijas įgyvendino garsi vizažistė Inga Raslanaitė, o už užkulisių modelius pasirodymui griežtai rikiavo choreografas Gytis Ivanauskas. 

„Prieš renginį svečiams paruošėme ne vieną įdomų vaizdą bei veiksmą. Tačiau viso renginio ašis – užkulisiai, kurio, deja, pašalinės akys matyti negalėjo. Tai – tarsi atskiras pasaulis, dar vienas spektaklis. Iš viso prieš ir per renginį čia dirbo per 200 žmonių – modeliai, kirpėjai, vizažistai, asistentai, koordinatoriai. Ir viskas dėl poros valandų – tačiau į tas valandas bus sudėta visa mūsų grožio, estetikos ir unikalumo vizija“, – pasakojo R. Kalinkino žmona ir kūrybos partnerė Agnė Kalinkina. 

Kol visi susikaupę laukė pirmųjų žingsnių podiumu, pats dizaineris kruopščiai tikrino kiekvieną salės, užkulisių, bei „BMW klubo“ fojė kampą – kad viskas stovėtų taip, kaip jis planavo.

Organizatoriai pasirūpino, kad susirinkusieji patektų į netradicinę aplinką, todėl „Siemens“ areną stengėsi paversti išskirtine ir dar nematyta erdve. Kolekcijos pristatymo pasižiūrėti atvykusius svečius jau prie „BMW klubo“ pasitiko atlikėjas Leonas Somovas, sukūręs pagrindinį garso takelį.

Specialioje, tik kolekcijos pristatymo vakarą veikiančioje, parduotuvėje mada besidomintys žiūrovai galėjo apžiūrėti ir įsigyti madingų rudens sezono drabužių – čia buvo parduodami šilti paltai, stilingi švarkai ir elegantiškos suknelės. Ši parduotuvė – tai tik viena iš svečiams paruoštų vakaro staigmenų.

R. Kalinkino kolekciją pristatė kone šimtas modelių, kurių kiekvienas savaip įdomus. Žaismingoje, kiek provokuojančioje ir kartu labai elegantiškoje kolekcijoje buvo galima išvysti ne tik vakarines ar scenines sukneles. Dauguma drabužių puikiai tinka nešioti kasdien keliaujant į darbą, oficialų susitikimą ar vakarėlį su draugais.

Dizaineris nemažai dėmesio skyrė ir vyriškai kolekcijai. Joje gausu spalvų, originalių raštų. Dauguma modelių mūvėjo ryškiaspalves kelnes ir įdomaus kirpimo švarkus. Taip pat nepabijojo neįprastų, kiek avangardu dvelkiančių detalių, stilingų rankinių, kurios tapo visos aprangos akcentu.

Kolekciją užbaigė įspūdingas atlikėjos Justės Arlauskaitės-Jazzu gyvo garso koncertas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.