Batų dizainerė R. Rimšelienė: „Daug spalvų sugeba derinti tik stiprios asmenybės“

Jau praėjo tie laikai, kai kaukšėdavome juoda avalyne – marga avalynė mirga prekyvietėse ir gatvėje. Ar elegantiška tokią avėti? Kaip avėti šviesią avalynę? Ar tikrai visi batsiuviai basi? Į klausimus atsako batų dizainerė Rūta Rimšelienė.

Batų dizainerė Rūta Rimšelienė batus siūlo traktuoti kaip pagrindinį ansamblio aksesuarą.<br>G. Skaraitienė
Batų dizainerė Rūta Rimšelienė batus siūlo traktuoti kaip pagrindinį ansamblio aksesuarą.<br>G. Skaraitienė
Daugiau nuotraukų (1)

Genutė Žalienė

2012-10-14 13:16, atnaujinta 2018-03-16 03:11

– Kas pagal jus yra geras skonis?

– Kalbant apie skonį, pirmiausia reikėtų kalbėti apie visumą - pačią asmenybę, jos veiklą, pomėgius, padėtį visuomenėje, laisvalaikį, laiką ir vietą to skonio pasireiškimui. Kritikai išskiria lavintą skonį, kuriam įtakos turi branda, patirtis, bendras supratimas, išsilavinimas, tačiau populiariojoje terpėje, lavintas skonis gali būti suprastas kaip blogo skonio pavyzdys. Kas vienam tinka, jokiu būdu netiks kitam. Labai daug kas priklauso nuo savimi pasitikinčios asmenybės ir paties skonio pateikimo. 

– Kiek daugiausiai spalvų gali būti viename bate, kad atrodytum elegantiškai?

– Bendros taisyklės nėra, tačiau spalvingus batus dažniausiai renkasi subtilios ir skonį turinčios asmenybės. Apskritai aprangos ansamblyje rekomenduojama derinti ne daugiau kaip tris spalvas. 

– Kas yra provincialumas?

– Aklas stiliaus mėgdžiojimas visiškai nepritaikant pataisų savo išvaizdai, kūno sudėjimui, gyvenimo būdui, vietai ir laikui.  

– Ar gali atrodyti stilingai žmogus, avėdamas tą pačią batų porą dieną, vakare?

– Be abejo, viską apsprendžia detalės. Tokiu atveju turėtų keistis žmogaus drabužiai arba bent atsirasti pakeitimai aksesuaruose ar tiesiog jų papildymas. Tačiau, manau, kad kiekvienam žmogui reikia turėti bent kelias batų poras vien dėl higienos sumetimų. 

– Kaip tinkamai dėvėti šviesią spalvotą avalynę?

– Siūlyčiau tokiu atveju batus traktuoti kaip pagrindinį ansamblio aksesuarą. Drabužius, pėdkelnes, makiažą, plaukų šukuoseną derėtų rinktis santūriau, lygių faktūrų, vienos spalvos. Daug spalvų sugeba derinti tik stiprios asmenybės.

– Ar su vidutine pakulne batai yra skirti tik vyresnėms moterims?

– Nebūtinai, tik visi dizaineriai ir gamintojai pasakys, kad sunkiausia sukurti šiuolaikišką, modernų modelį ant vidutinio aukščio kulno. 

– Ar egzistuoja pigi avalynė, kurią galima vadinti gera?

– Manau taip, jei tai kokybiškai gaminančios firmos kelių metų senumo modelis. 

– Kur perkate medžiagas savo kuriamiems batams?

– Audinius ar kitas medžiagas vežuosi, siunčiuosi iš Italijos. Esu patenkinta itališkų medžiagų kokybe, mados tendencijų atsispindėjimu, technologinėmis bei pasirinkimo galimybėmis.

– Kokį pluoštą labiausiai mėgstate?

– Dabar naują kolekciją kuriu iš žakardo, aksomo. Naudoju ir natūralią odą, tačiau intensyviai, dėl etinių sumetimų, ieškau pakaitalų.

– Per kiek laiko sukuriate avalynės kolekciją ir kiek žmonių dirba prie jos?

– Įvairiai. Kartais per metus, kartais - per pusę metų. komandoje dirba iki penkių žmonių.  

– Kokiai moteriai kuriate?

– Laisvai, kūrybingai, įdomiai, pasitikinčiai savimi.

– Kiek jums pačiai rūpi jūsų išvaizda?

– Išvaizda gal ir rūpi, tačiau į grožio salonus beveik nevaikštau - neturiu tam laiko. Iš kosmetinių priemonių naudoju tik pudrą „Diorskin Forever Compact“, „Lancome“ blakstienų tušą ir mėgstu „Dior Lip Maximizer“ lūpų blizgį. Labiau vertinu ne dekoratyviąją kosmetiką, o švarą, kurią sukuria veido bei kūno priežiūros priemonės. Mano įsitikinimu, sveika ir prižiūrėta oda yra daugelio moterų siekiamybė.  

– Koks jūsų mėgstamiausias aromatas?

– Esu kvapų gurmanė. Mėgstu vadinamuosius „nišinius“ kvapus - įdomius, paslaptingus. Dieną žavi lengvesni, vakare- sunkesni. Visada atkreipiu dėmesį į buteliuko dizainą, svarbu dermė tarp jo ir kvapo. Todėl dievinu Sergio Momo, gurmaniškais vadinamų kvepalų linijos „Xerjoff“ kūrėjo aromatus. Tų kvepalų kūrėjas yra sakęs, kad jo kuriami aromatai yra iki galo apgalvoti meno kūriniai, pradedant unikaliu kvapu, baigiant buteliuko dizainu. Aš taip pat vertinu harmoniją – tai mano filosofija.

– Kokių dizainerių kūryba žavitės?

– Patinka japoniškos stilistikos įtaka europietiškoje madoje. Visada žavėjo Yohji Yamamoto darbai. Ypač tol, kol jis buvo laisvas menininkas. Taip pat patinka ankstesnė Christian Lacroix kūryba.

– Sakoma, kad visi batsiuviai – basi. Kiek jūs pati turite batų porų?

– Sau specialiai nesigaminu, pasiimu likusias poras nuo kolekcijų. Turiu gal apie dešimt batų porų. Aš tokia pati, kaip visos: norisi gražiai susiderinti, apsiauti. Tik, kad jeigu sau kokią gražesnę porą atsidedu – būtinai ją kas nors nuperka.

– Kokie batai tikrai nemadingi šį rudenį?

– Tie, kurie buvo „ant bangos“ praėjusiais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.