Stilingiausi pasaulio žmonės (I)

Lrytas.lt pateikia pirmąjį stilingiausiųjų dešimtuko sąrašą. Galbūt jus jis įkvėps pokyčiams?

Stilingiausios pasaulio asmenybės.<br>AOP
Stilingiausios pasaulio asmenybės.<br>AOP
Daugiau nuotraukų (1)

Ona Kacėnaitė

Oct 17, 2012, 6:12 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:09 AM

Gal norėtumėte susipažinti XX amžiaus antros pusės ir XXI amžiaus pradžios 50 stilingiausių pasaulio numylėtinių?

Žinoma, tai subjektyvus, į išskirtinę tiesą nepretenduojantis garsenybių sąrašas, kurį sudarė Vokietijos žurnalistai.

Lrytas.lt pateikia pirmąjį stilingiausiųjų dešimtuko sąrašą. Galbūt jus jis įkvėps pokyčiams?

1. Scarlett Johansson (gimė 1984 m.).

Tokios moterys kaip ši šviesiaplaukė Holivudo žvaigždė gimsta tik kartą per kelis dešimtmečius. Jos veidas tarsi „sugeria“ šviesą, kas būdinga nedaugeliui.

Žvelgi į Scarlett veidą, ir nejučia pagalvoji apie pieną ir grietinėlę, baltus damastinius lovos baltinius, kuriais ji vilki. Iš S.Johansson veido sklinda natūralumas, žavesys, o jos putlios lūpos - nekaltybės, skaistybės įsikūnyjimas.

Jos žavesio formulė: Holivudo žvaigždė ne tik rengiasi kaip dievaitė, bet ir skleidžia seksualumą.

2. Gwen Stefani (gimė 1969 m.).

Įvairių dešimtmečių mados, socialiniai sluoksniai ir visuomeniniai renginiai, didelė saviironijos porcija, deramo lūžio deramoje vietoje nuojauta, ryžtingas veidas - visą šį kokteilį reikia stipriai suplakti. Rezultatas - ne vaikiška amerikiečių dainininkė G.Stefani, kurios gyvenime nėra vietos nuobodybei.

Spalio 3 dieną 43-ąjį gimtadienį atšventusi vokalistė G.Stefani prisipažįsta, kad visada labai rūpinosi savo išvaizda. „Jei prie jūsų namų visuomet tykotų paparacai, jūs taip pat bandytumėte atrodyti idealiai“, - yra sakiusi dainininkė.

Skiriamasis G.Stefani ženklas - raudonos išraiškingos lūpos ir vešlūs šviesūs plaukai.

Kokioms moterims tinka leopardo kailio raštų drabužiai ir aksesuarai?

Intelektualioms, humoro nestokojančioms blondinėms. Tokioms kaip atlikėja G.Stefani.

3. Cary Grantas (gime 1904 m. - mirė 1986 m.).

Niekas už jį neatrodė žavingiau, vyriškiau ir geriau dėvėdamas kostiumą. Jam nė iš tolo neprilygo Frankas Sinatra ir Deanas Martinas.

Bet dabar atsirado C.Granto vertas konkurentas - Holivudo žvaigždė George'as Clooney.

4. Audrey Hepburn (gimė 1929 m. - mirė 1993 m.).

Apie Holivudo dievaitę prodiuseris ir režisierius Billy Wilderis atsiliepė taip: „Ši mergina padarys biustą nebemadingą“. Ne, tokio tikslo A.Hepburn neturėjo. Bet jos dėvimi laisvalaikio stiliaus drabužiai skleidė eleganciją.

Aptemptos, kulnelių nesiekiančios kelnės, balerinos bateliai ir paprastos apykaklės, - šitaip atrodanti A.Hepburn buvo panaši į karalienę. Ir net jei Holivudo dievaitė turėjo stirnaitės akis, - tikrai nebuvo Bembis.

Didžiosios Britanijos dizainerė Mary Quant šią Holivudo žvaigždę pavadino „stilingiausia kada nors gyvenusia moterimi“, mados kūrėjas Hubertas de Givenchy sakė, kad ji buvo dovana „iš dausų“.

Režisierius Stevenas Spielbergas ją laikė angelu, o Tomas Cruise'as, norėdamas pasakyti komplimentą savo buvusiai draugei, gražuolei ispanei Penelopei Cruz, prilygindavo jos eleganciją A.Hepburn.

Maža juoda suknelė - tai A.Hepburn įvaizdis, kuris visiems laikams įsitvirtino moterų sąmonėje.

5. Jackie Kennedy (gimė 1929 m. - mirė 1994 m.).

Ji neretai vadinama didžiąja mados revoliucijos lydere. Iš pirmosios Amerikos ponios plokščių, be kraštų skrybėlaičių buvo šaipomasi, bet jas JAV prezidento žmona nešiojo taip gracingai, kad šios tapo neatskiriama garderobo dalimi.

Krauju aptaškyto rožinės spalvos „Chanel“ kostiumėlio, kuriuo vilkėdama sėdėjo šalia vyro, J.Kennedy daugelį valandų nepakeitė kitu, nes norėjo, kad žmonės matytų piktadarybės pėdsakus.

Vėliau, tapusi Jackie Onassis, nešiojo milžiniškus saulės akinius, prie laisvos, tiesaus kirpimo suknelės - pernelyg dideles rankines. Nepaisant to, šis stilius buvo laikomas nauju aukštuomenės ponios įvaizdžiu.

J.Kennedy, kaip ir A.Hepburn, pasirinko vieną stilių visam gyvenimui, jos abi liko ištikimos tiems drabužiams, kurie joms tiko geriausiai. Jų abiejų stilius buvo paprastas, tad ir šiandien atrodo šiuolaikiškas.

6. Madonna (gimė 1958 m.).

Popmuzikos žvaigždė vadinama mados tendencijos pradininke. Kuo beapsirengtų Madonna, tuojau pat užsigeidžia ir kitos. Ir taip maža bangelė pavirsta milžiniška naujos mados banga.

Aistruoliai vis dar nepamiršo 1990 metų Madonnos gastrolių „Blond Ambition Tour“, per kurias ji pasirodė madų dizainerio Jeano Gaultier sukurtu aukso spalvos korsažu su krūtų spenelius imituojančiais spygliais.

7. Marilyn Monroe (gimė 1926 m. -mirė 1962 m.).

Suknelės buvo pabaigiamos siūti ant jos kūno ir su jomis Holivudo žvaigždė atrodė nei nuoga, nei apsirengusi. M.Monroe priklausė prie tų moterų, į kurias malonu paganyti akis kitiems, o šie nesivaržydami, su begėdišku įžūlumu nužiūrinėjo ją nuo galvos iki kojų.

Milijonus kartų buvo mėginama kopijuoti M.Monroe apsirengimo stilių ir manieras, bet iki šiol niekam nepavyko to padaryti tobulai. Tad geriau ir nemėginti!

8. Alainas Delonas (gimė 1935 m.).

Žvelgdamas į šį tvarkingą, bet apsukrų, skvarbiomis akimis tipą, niekuomet nežinai, ar dabar su juo galėtum flirtuoti, o gal verčiau reikėtų sprukti.

Iš Prancūzijos kino žvaigždės visada sklido brutalus seksualumas. Žinoma, tuomet, kai jis būdavo apsitempęs odinėmis pirštinėmis, nes pasirengęs kažką žudyti. Neveltui A.Delonas vadinamas šaltuoju angelu.

9. Grace Kelly (gimė 1929 - mirė 1982 m.).

Jei kažkas tvirtina, kad ji buvusi ne moteris, o gulbė, - nė kiek neapsirinka. G.Kelly buvo gracinga, santūri, tobula nuo galvos iki pirštų galiukų. Holivudo žvaigždė žinojo, kad perlų vėrinys jai suteikia aristokratiško spindesio.

Šviesiaplaukę G.Kelly galima palyginti su ramia nuostabaus grožio Rytų pakrante, kuri susilieja su dangaus žydryne.

Holivudo žvaigždė susilaukė daugiausia dėmesio, kai susižadėjo su Monako kunigaikščiu Rainier III. Ta proga „Hermes“ jos vardu pavadino rankinę.

G.Kelly gerbėjai apgailestavo, kad po lemtingojo „taip“, subtilių veido bruožų aktorė visam laikui paliko kiną.

10. Nicole Kidman (gimė 1967 m.).

Holivudo žvaigždė - aiškus pavyzdys, kaip pasikeičia laisvę pajutusi moteris. Neįdomi, raudonskruostė, siaubingais plaukais moteris pavirto į deimantinę Sandro Botticelli fėją, kuri rengiasi nežemiškai gražiomis suknelėmis ir nuolat susilaukia komplimentų dėl savo elegancijos.

Iš Australijos kilusi N.Kidman tiesiog pražydo po skyrybų su Tomu Cruise'u. Ne tik išoriškai, bet ir kūrybine prasme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.