Vyriškų batų žodynėlis arba Kas tie „Oksfordo“ batai?

„Oksfordai“, „Derbiai, „Mankiai“...jei dar nežinojote tarptautinių vyriškų batų terminų, skubame į pagalbą.

Daugiau nuotraukų (1)

"Stilius"

Oct 27, 2012, 1:23 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:18 PM

„Oksfordų” („The Oksford”) stiliaus bateliams būdingas uždaras suvarstymas ir, priešingai nei „derbių” modelyje, dvi šoninės detalės susijungia virš bato liežuvio. Šoninės dalys prie batviršio tvirtinamos V raidės forma. Toks batų tipas gali būti dekoruotas perforacija.

„Derbiai” („Derby Shoes”) – klasikiniai bateliai su atviru suvarstymu, kuriuose šoninės detalės prisiūtos ant batviršio priekinės dalies. Tad kai batraiščiai atrišti, šonai laisvai išsiskiria.

„Dezetai” („Desert Boots”) – klasikiniai zomšiniai pusbačiai, siekiantys kulkšnis, su dviem skylučių poromis batraiščiams.

„Mankiai” („The Monks”, „Monkstraps”) – tai batai, užsegami viena ar dviem sagtimis.

„Louferiai” („Loafer”) – šis batų modelis sukurtas praėjusio šimtmečio ketvirtojo dešimtmečio pradžioje. Modelis primena mokasinus, tačiau išsiskiria storu padu ir žema pakulne. Pagrindinis skiriamasis bruožas yra odos kutai, kurie neturi jokių funkcinių savybių, yra tiesiog dekoratyvus elementas.

„Sliperiai” („Slippers”) – tai iš XIX amžiaus atkeliavusi avalynė, išsiskirianti itin plonu padu. Iš pradžių tai buvo kambarinė uždara avalynė, savotiškas naminių šlepečių prototipas. Paprastai gaminama iš tekstilės, zomšos ar plonos odos.

Mokasinai buvo Šiaurės Amerikos indėnų apavas, pasiūtas iš minkštos odos. Šiuolaikiniai bateliai – tai lengvas „unisex” stiliaus apavas, savo konstrukcija primenantis kai kuriuos tradicinių mokasinų tipus. Šaltesniais orais galima avėti pašiltintus kailiu.

„Inspektoriai” („The Inspector”) – klasikiniai „oksfordų” tipo bateliai, pagaminti derinant juodą ir baltą spalvas. Detalės puošiamos perforacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo