A. Wintour uždraudė dizaineriams puošti kandidato į JAV prezidentus M. Romney žmoną

Michelle Obama – tikra mados industrijos numylėtinė. Jos dėvimi drabužiai iš parduotuvių lentynų dingsta akimirksniu, dizaineriai siekia ją papuošti naujausiais kūriniais, o palaikymo prezidento žmona sulaukia net iš pačios „Vogue“ redaktorės Annos Wintour bei „J. Crew“ dizainerės Jennos Lyons. Kol mados namų atstovai spaudai skuba skelbti, ką dėvėjo dabartinė JAV pirmoji ponia, kandidato į JAV prezidentus Mitto Romney žmona Ann mados pasaulio atstovų visai nedomina, rašo dailymail.co.uk. Kalbama, kad tuo pasirūpino demokratus palaikanti A. Wintour, dizaineriams uždraudusi skolinti drabužius A. Romney.

A. Romney neįtinka A. Wintour.
A. Romney neįtinka A. Wintour.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2012, 5:10 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:25 PM

Kai M. Romney žmona respublikonų partijos pobūvyje dėvėjo Oscaro de la Rentos suknelę, dizainerio atstovai tylėjo, o M. Obamos aprangą demokratų partijos pokylyje kaipmat atpažino „Tracey Reese“ bei „Thom Browne“ mados namai. Į dar nemalonesnę padėtį A. Romney pakliuvo tada, kai viename renginyje dėvėjo dizainerės Diane von Furstenberg suknelę ir jos komanda tik po žiniasklaidos spaudimo patvirtino, kad suknelė išties kurta garsios mados kūrėjos. Tiesa, mados namai pabrėžė, kad A. Romney, priešingai nei kitos įžymybės, suknelės tikrai nesiskolino. Tokia reakcija pernelyg nestebina, nes pati D. von Furstenberg yra aktyvi demokratų partijos gerbėja, skatina balsuoti už Baracką Obamą bei palaikyti jo idėjas.

Per pastaruosius metus A. Wintour tapo viena svarbiausių asmenybių B. Obamos palaikymo kampanijoje, nes neatsisako rengti iškilmingų pokylių, kurių metu renkamos lėšos dabartinio prezidento fondui. Teigiama, kad nemažai įžymybių į tokius renginius pakviečianti A. Wintour prezidentui padėjo surinkti daugiau nei pusę milijono JAV dolerių.

Svarbu ir tai, kad M. Obama nuolat palaiko jaunus amerikiečių mados kūrėjus – ji ne kartą dėvėjo Jasono Wu, Thakoono sukneles, padėjo šiems dizaineriams populiarėti. Dėl to „Runway to Win“ kampanijos metu net 54 proc. kūrėjų savo lėšas skyrė B. Obamai paremti. Mados publicistė Lee Everett taip pat pastebėjo, jog mados kūrėjai nenori būti siejami su respublikonų partija ir todėl, kad jos atstovai pasisako prieš tos pačios lyties asmenų santuokas bei abortus.

Garsus stilistas Davidas Zyla „Fox News“ programai pasakojo: „Deja, A. Romney varžovė stiliaus klausimu labai stipri. Nors negalima pasakyti, kad mados industrija nemėgsta A. Romney, požiūris į šią moterį labai atsargus, dizaineriai bijo, kad ji gali jų drabužius pademonstruoti ne itin palankiai, nesugebėti priderinti tinkamų aksesuarų.“

Bostone gyvenantis mados dizaineris Alfredas Fiandaca kol kas yra vienintelis kūrėjas, viešai palaikantis A. Romney, tačiau prisipažįsta savo drabužių jai neskolinantis bei besistebintis kai kuriomis jos politinėmis pažiūromis.

Pranešama, kad M. Romney turto vertė siekia net 250 milijonų JAV dolerių, tad jo žmona gali įsigyti visus norimus drabužius ir ignoruoti mados pasaulio nesvetingumą. Vis tik manoma, kad M. Romney laimėjus rinkimus viskas gali pakeisti – mat aprengti Pirmąją ponią būtų garbė kiekvienam dizaineriui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.