Stilingiausi pasaulio žmonės (V)

Esama žmonių, į kuriuos negali neatkreipti dėmesio. Iš jų spinduliuoja kažkas išskirtinio. Žavesys, elegancija, drąsa būti savimi ir poveikis aplinkiniams, - trumpai tariant, jie turi savo nepakartojamą stilių. Gal norėtumėte susipažinti su XX amžiaus antros pusės ir XXI amžiaus pradžios 50 stilingiausių pasaulio numylėtinių? Lrytas.lt pristato penktąjį, paskutinįjį, stilingiausiųjų pasaulio žmonių dešimtuką.

Stilingiausi pasaulio žmonės.
Stilingiausi pasaulio žmonės.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2012, 3:19 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:32 PM

41. Maria Callas (gimė 1923 m. - mirė 1977 m.)

Iki graikų kilmės primadonos buvo galvojama, kad tol, kol operos scenoje karaliaus stambi moteris, šis žanras gyvuos.

Bet paskui atėjo klasikinio, originalaus grožio Maria Callas, kuri dainavo su tokiu užsidegimu ir įkarščiu, kad niekas nebenorėjo, jog operos žanras numirtų.

Apie operos deivės stilių galima pasakyti tik tiek: ji rengėsi juodai, o lūpas dažė ryškiai raudona spalva.

Asmeninis M. Callas gyvenimas nebuvo laimingas. Jos ir graikų laivyno magnato A. Onassio meilė įsiplieskė nuo pirmosios kibirkštėlės.

M. Callas sutuoktinis ir milijardieriaus žmona liko, kaip sakoma, už borto. Bet gana greitai toks likimas ištiko ir operos primadoną.

A. Onassis vedė kur kas garsesnę moterį - žuvusio JAV prezidento Johno Fitzgeraldo Kennedy žmoną Jacqueline.

Gana greitai ir jų santuoka virto pragaru. Magnatas, apgailestavęs dėl savo žingsnio, grįžo pas savo tikrąją meilę - M. Callas. Bet su J. Kennedy neišsiskyrė.

Kai 1975-aisiais A. Onassis mirė, operos primadona visam pasauliui ir asmeniškai J. Kennedy pranešė, kad ji, Maria, tapo našle.

42. Frida Kahlo (gimė 1907 m. - mirė 1954 m.)

Veikiausiai niekada nebuvo moters, kuri jautėsi tokia išdidi būdama meksikietė. F. Kahlo, kurios gyslomis tekėjo vengriškas, vokiškas, Amerikos indėnų, ispanų kraujas, garsiausia Meksikos dailininkė.

160 centimetrų ūgio, vos 45 kilogramus sverianti F. Kahlo nešiojo tradicinius margaspalvius apdarus, meksikietėms būdingą šukuoseną ir indėnų papuošalus.

Vienintele tikra meile ir sutuoktiniu tapo garsusis meksikiečių dailininkas Diego Rivera, kuris suteikė F. Kahlo daug skausmo ir kančių.

186 centimetrų ūgio ir 130 kilogramų svorio 20 metų vyresnis vyras nevengė linksmintis su kitomis moterimis. F. Kahlo neslėpė, kad yra biseksuali.

43. Twiggy (gimė 1949 m.)

Neaukšto ūgio, smulkutė britė, kuri atrodė lyg pamestas gatvėje paliegęs kačiukas, tapo populiariausiu praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio modeliu.

Didžiulės akys, strazdanomis nuberta nosis, vaikiška figūra, berniokiška krūtinė. Būtent dėl išvaizdos ir lieknumo Lesley Hornby (toks tikrasis moters vardas ir pavardė) nusipelnė Twiggy (anglų kalba - laibas, liaunas) pseudonimo.

Twiggy krūtys tuo metu tapo Vakarų pasaulio seksualinės revoliucijos pavyzdžiu. Moterys ir merginos nusviedė šalin liemenėles, atsisakė liemenuotų suknelių, raudonų lūpų dažų ir įsispraudė į džinsus.

44. Cher (gimė 1946 m.)

Cheryl Sarkisian LaPiere - JAV dainininkė, aktorė ir dainų autorė. Cher tapo žymia 1965-aisiais pasirodžiusi duete „Sonny and Cher“.

Praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje ji tapo televizijos žvaigžde, o devintajame dešimtmetyje - pripažinta kino aktore (laimėjo „Oskarą“ geriausios aktorės kategorijoje).

Per savo daugiau nei 40 metų karjerą Cher tapo legendine popmuzikos kultūros dievaite ir viena populiariausių atlikėjų muzikos istorijoje.

Cher - ne tik solo atlikėja, išleidusi 26 albumus, bet ir įspūdingai besirengianti moteris. Jos sceninė ir kasdienė apranga visuomet įspūdinga, suderinta iki mažiausių smulkmenų.

Cher net 25 kartus koregavo savo figūrą. Žiniasklaida šmaikščiai pastebėjo, kad atlikėjos kūne yra užtrauktukas, kurį jinai atitraukia, kad nereikėtų daryti pjūvio.

45. Bjork (gimė 1965 m.)

Bjork Guomundsdottir arba tiesiog Bjork - islandų atlikėja ir dainų kūrėja. Viešumoje didžiulio dėmesio nusipelno ir dėl savo drabužių stiliaus: neįtikėtinos puošybos detalės, grietininių ledų spalvos. Bjork apsirengimas - tarsi nežabotos Islandijos gamtos įsikūnijimas.

Atlikėjos gerbėjams veikiausiai dar neišdilo iš atminties 2001-ųjų „Oskarų“ teikimo ceremonija, kurioje Bjork buvo apsirengusi gulbe.

Balto tiulo suknelė, kurios petnešėles atstojo atlikėjos kaklą juosianti gulbės kaklo imitacija. Išskirtinis, paslaptingas, seksualus apdaras.

46. Bianca Jagger (gimė 1945 m.)

Egzotiškos išvaizdos Nikaragvoje gimusi „Rolling Stones“ lyderio Micko Jaggerio buvusi žmona Bianca buvo aukštuomenės vakarėlių ponia, legendinio Niujorko disko klubo „Studio 54“ nuolatinė lankytoja. Gerą skonį ir stilių turinti moteris.

47. Kate Moss (gimė 1974 m.)

Mažai kas galėjo pagalvoti, kad 1990 metų liepos mėnesio britų žurnalo „The Face“ titulinio puslapio mergina - liesa, mažos, berniokiškos krūtinės, bet įsimintino veido K. Moss taps supermodeliu ir dailiosios lyties atstovių sąmonėje įtvirtins naują moters idealą.

K. Moss yra tarsi gelbėjimosi ratas iš prigimties liaunoms it nendrelė ir įspūdingu biustu neapdovanotoms moterims, kurioms stresą sukeldavo ant „Playboy“ žurnalo viršelių besipuikuojanti didžiakrūtė Pamela Anderson.

48. Marlene Dietrich (gimė 1901 m. - mirė 1992 m.)

Pasaulinę šlovę pelniusi vokiečių aktorė garsėjo aštriu sąmoju ir it magnetas traukė abiejų lyčių atstovus. Iki šiol nėra moters, kuri taip laisvai ir nevaržomai galėtų nešioti fraką kaip „Berlyno angelu“ tituluojama M. Dietrich.

Tais laikais pasipuošusi savo vyro siūtu fraku, su baltu kaklaraiščiu ir cilindru ji lankėsi kabaretuose, kur rinkdavosi ir pasirodymus rengdavo transvestitai.

Geriausi M. Dietrich aksesuarai: garbės troškimas, ironija ir gražiausios šimtmečio kojos.

49. Jil Sander (gimė 1943 m.)

Kai moterys tapo bendrovių, įmonių vadovėmis, jas aprengė tarptautinį pripažinimą pelniusi vokiečių dizainerė Heidemarie Jiline Sander.

Ji sukūrė verslo moterims įliemenuotus baltus marškinius, įdomiai sukirptus kostiumus ir kariško stiliaus lietpalčius.

J. Sander savo klientėms nepasiūlė jokių detalių, nes jų ir nereikėjo. Bet visi dizainerės drabužiai siuvami iš geriausios kokybės medžiagų. „Moteriai, kuri nori skleisti šiokį tokį aukštuomenės ponios kvapą, nėra reikalo domėtis J. Sander kolekcijomis“, - taip lakoniškai madų specialistai apibūdina vokiečių dizainerės stilių.

50. Karlas Lagerfeldas (gimė 1933 m.)

Didžiuliai saulės akiniai, nupudruota plaukų kaselė, aukštos marškinių apykaklės, po kuriomis neretai pūpso koketiškai surištas didžiulis juodas kaspinas, juodos ar sidabro spalvos pirštinės (iki pusės pirštų ar iki pusės didžiųjų pirštų), rankose - vėduoklė ar nedidelė vyriška rankinė.

Šitaip apsirengęs K. Lagerfeldas panašus į Wolfgangą Amadeaus Mozartą ar Ludwigą van Beethoveną arba ne šio pasaulio kompozitorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.