Moters batai - gyvenimo būdo veidrodis

Šį rudenį ir žiemą moteriška avalynė išsiskiria švelniomis formomis ir subtiliais spalvų deriniais. Populiariausi įvairūs auliniai ir kulkšnis siekiantys pusauliniai batai su kailio apdaila, platforma, medine pakulne, dirželiais bei metaline puošmena. Viena ryškesnių naujų tendencijų – zomšos oda ir kontrastingos spalvos batų nosis.

Šį rudenį ir žiemą moteriška avalynė išsiskiria švelniomis formomis ir subtiliais spalvų deriniais.
Šį rudenį ir žiemą moteriška avalynė išsiskiria švelniomis formomis ir subtiliais spalvų deriniais.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilmantė Ališauskaitė ("Stilius")

Nov 1, 2012, 10:12 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:07 PM

Kadangi batai turi būti ne tik gražūs, bet ir patogūs, avalynės specialistai siūlo juos rinktis pagal asmenybės tipą ir gyvenimo būdo stilių.

Klasikinio paveldo tipui galima priskirti stipraus ir brandaus charakterio moteris.

Koncepcija. Šioms moterims siūloma įspūdinga lyg meno kūrinys avalynė – aukščiausios kokybės ir net pagaminta rankomis.

Formos. Siūloma rinktis klasikinio stiliaus aukštus odinius aulinius lygiu padu, aukštakulnius kulkšnis siekiančius pusaulinius arba laivelio formos batelius žema, plačia pakulne. Šiai elegantiškai avalynei būdinga užapvalinta batų nosis.

Medžiagos. Šios kategorijos avalynei gaminti naudojama pirmarūšė roplių, tarp jų ir krokodilų, oda. Jos apdirbimo efektas primena prabangių brokato ir damasto audinių paviršių. Eksperimentuojama su naujais aukštos kokybės medžiagų deriniais. Metalinės apdailos detalės meistrų rankose pavirsta įspūdingais, rafinuotais papuošalais. Net neįgudusiam žmogui lengva suvokti, kokia didelė šių batų kaina.

Spalvos. Klasikinės spalvos yra derinamos su pilkais miestui būdingais atspalviais. Taip pat būdinga sendinta ruda, labai tamsi vyšninė, žalių alyvuogių, natūralios odos spalvos, tarsi paveiktos smogo.

Bohemiško žavesio ir klasikinės mados derinys skiriamas tinklaraštininkei, dainininkei, televizijos laidų vedėjai, aktorei. Stilingoji italė Anna Dello Ruso ar britų muzikantė Florence Welch puikiai atitinka tokį tipą.

Koncepcija. Gaminant šiai kategorijai priskiriamą avalynę vyriškos klasikos elementai derinami su seksualiu moteriškumu. Ir nors stengiamasi suderinti priešingybes, įvairiausių modelių batai pasižymi bohemiško žavesio prabanga ir savitai išreikštu moteriškumu.

Formos. Plona svaiginamo aukščio pakulnė derinama prie pižaminio stiliaus kelnių, siekiančių batelių padą. Aulinius batus, aptempiančius kulkšnis, ši įspūdinga moteris gali pakeisti į klasikinius vyriškus batelius ar įdomiausių formų batus su platforma. Atrodytų keista, tačiau šio tipo moteriai rekomenduojami ir trijų tipų masyvūs baikerių auliniai: iki kelių, siekiantys pusę blauzdų ir virš čiurnų.

Medžiagos. Šiai avalynei dažniausiai pasirenkama lygi oda. Taip pat naudojama lygi ir poliruota zomša bei labai trumpo plauko ponių kailis. Gausu geometrinio smulkaus roplių, tarp jų ir stambaus krokodilų, odos marginimo.

Spalvos. Labai tamsios, šaltos, ledinės, matinės ir blizgios, dūmo pilkumo spalvos pagyvinamos ryškia apdaila. Madingiausias dviejų spalvų – garstyčių ir įvairių atspalvių mėlynos – derinys.

Ateities vizijos temai atstovauja jauna, šiuolaikiška, sportiška eksperimentuotoja. Tokia mėgsta ekstremalų sportą ir žaidimus su mada.

Koncepcija. Šios novatoriškos avalynės stilius yra įkvėptas „iPhone”, „iPod” ir „iPad” pasaulio. Batai turi būti kaip dizaino projektas: estetiški, lengvi, patogūs ir ekologiški.

Formos. Didelė apimtis išgaunama iš lengvų medžiagų. Ant mados keteros – po pirštais esanti platforma, primenanti dėžutę su užapvalintais kampais. Tokius batus pasirinkusi jauna moteris gali juos laisvalaikiu iškeisti į sportinius batelius.

Medžiagos. Pagrindas – eksperimentavimas su nauju paviršiumi: plonas vielos, nailono tinklelis, sintetinė oda, dvigubas neoprenas. Kontrastingas medžiagų derinimas atsispindi ir tokios moters aprangoje.

Spalvos. Primityvios ir neutralios spalvos, dažnai derinamos su juoda ir balta. Tokiu būdu gaunamas vizualinis efektas. Labai svarbūs šie trijų spalvų deriniai: balta-juoda-geltona, raudona-geltona-natūralaus medžio, balta-juoda-natūralios medienos.

Šampano purslai. Šiai kategorijai galima priskirti dažną vakarėlių viešnią, vartančią glamūrinius interneto žurnalus ir besidominčią tinklaraštininkų mados deivių stiliumi.

Koncepcija. Tokiai moteriai tinka batai prabangiu paviršiumi ir su aukso akcentais. Dėl jos gaminant avalynę atsirado nauja srovė – prabangus popbarokas. Prabangus netgi jo perteklius. Iš viso šios kategorijos moteris renkasi naujausius batų modelius net nesvarstydama.

Formos. Keistos formos aukštakulniai, ilgaauliai durklo formos pakulne ir žaismingų spalvų kailinės detalės.

Medžiagos. Naudojama blizgi, lakinė oda ir detalės veidrodiniu paviršiumi. Gausu dirbinių iš metalizuotos pitonų odos su auksiniu ar sidabriniu atspalviu.

Spalvos. Naujausios technologijos leido gaminant šios kategorijos avalynę rinktis titano ir aliuminio spalvas, taip pat ryškių fuksijų, raudonos ir žalsvai melsvo turkio atspalvius.

Labai kasdieniška. Šio stiliaus avalynė patiks stilingai moteriai nuo 35 iki 55 metų. Tai diplomuota specialistė, naujosios bohemos atstovė, neprarandanti praktiškumo jausmo. Gal tai net snobė, kuri vertina tik tai, kas naudinga, praktiška ir ekologiška.

Koncepcija. Madingos tendencijos žaismingai derinamos su patogumu. Natūralus kasdieniškas, bet poliruotas stilius.

Formos. Labai patogūs ilgaauliai, kareiviško tipo, suvarstomi, siekiantys blauzdų vidurį, vyriškus pusbačius primenantys aulinukai. Pakulnė ir lygi, ir primenanti kaubojaus batų. O jei batai ekstremalaus aukščio pakulne, jie pagaminti taip, kad būtų patogu avėti.

Medžiagos. Natūralus ir patvarus įvairių spalvų avikailis, vilna, daug termiškai apdorotos odos. Pakulnė kai kada – iš natūralaus bukmedžio.

Spalvos. Šis stilius mirga vintažo spalvomis – apdeginta raudona, sendinta ruda, kareiviška žalia ir miško žalumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.