Stilius pagal Marilyn Monroe

Stiliaus dievaite dažnai pristatomos Marilyn Monroe vardas šiais metais linksniuojamas kaip niekad dažnai. 50-osios dainininkės ir aktorės mirties metinės priminė, už ką ją taip garbino ir vis dar tebegarbina visas pasaulis.

Vienoje iš daugelio istorijų apie legendinę aktorę Marilyn Monroe pasakojama, kad batai jai buvo gaminami pagal specialų užsakymą - vieno bato kulnas buvo centimetru trumpesnis nei kito.<br>AP
Vienoje iš daugelio istorijų apie legendinę aktorę Marilyn Monroe pasakojama, kad batai jai buvo gaminami pagal specialų užsakymą - vieno bato kulnas buvo centimetru trumpesnis nei kito.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

"Stilius plius"

Nov 6, 2012, 8:19 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:25 PM

Marilyn Monroe stilių kopijuoja mados žurnalai savo fotosesijose, jos šukuosena tapo tarsi patentuotas prekės ženklas, o suknelė gilia iškirpte, kurios klostes valiūkiškai kilnoja vėjas, - seksualumo viršūnė.

Bet ar žinote, kokius dizainerius rinkosi stiliaus dievaitė ir ką labiausiai mėgo vilkėti? Mėgstamiausios jos spalvos buvo žalsva, ruda, juoda, kreminė, raudona, balta ir šampano. Vienas mėgstamiausių dizainerių - Emilio Pucci. Batus ji avėdavo dažniausiai Salvatore Ferragamo.

Vienoje iš daugelio istorijų apie legendinę aktorę Marilyn Monroe pasakojama, kad batai jai buvo gaminami pagal specialų užsakymą - vieno bato kulnas buvo centimetru trumpesnis nei kito. Tad vaikščiodama ji judėjo dailiau. Tačiau aktorės batų poros, kurios dabar eksponuojamos „Marilyn“ parodoje „Salvatore Ferragamo“ muziejuje Florencijoje, įrodo, kad viliojanti Marilyn Monroe eisena buvo jos pačios sugebėjimas.

Batsiuvys iš Florencijos žvaigždei batus gamino daugeliui jos filmų. Jos žymieji raudoni aukštakulniai dekoruoti „Swarovski“ kristalais kelia pavydą daugeliui parodoje apsilankiusių moterų, tačiau jų kulnai yra vienodi - 10 centimetrų aukščio.

S.Ferragamo kartą yra pasakęs, kad moterys, kurios pas jį užsisako batus, skirstomos į tris grupes - pelenes, aristokrates ir veneras. „Veneros paprastai būna įstabaus grožio, žavesio ir rafinuotumo, tačiau viduje dažnai yra namisėdos, mėgstančios paprastus dalykus“, - sakė jis. Marilyn Monroe, kurios batų dydis buvo 37, tikrai pateko į venerų kategoriją. Prieš kamerą ji visada atrodydavo nuostabiai, tačiau jai buvo sunku paslėpti vidinį liūdesį. Kaip ir kitai visiems žinomai šviesiaplaukei - Velso princesei Dianai, taip ir Marilyn Monroe, šlovė ir pripažinimas negalėjo užpildyti emociškai sunkios vaikystės tuštumos.

Nors filmuose Marilyn Monroe atrodo apkūni, jos liemens apimtis buvo tik 60 centimetrų, jos ūgis siekė vos 162 centimetrus, o su žymiaisiais S.Ferragamo aukštakulniais - 172 centimetrus. Be jos mėgstamo Emilio Pucci, Marilyn Monroe rengė dizaineriai Normanas Norellas, Jeanas Louis. Pastarasis stiliaus dievaitei sukūrė legendinę suknelę, kurią ji vilkėjo per prezidento Johno F.Kennedy gimtadienį. Vilkėdama įspūdingą kūno spalvos blizgučiais nusėtą suknelę Marilyn Monroe dainavo „Su gimimo diena“ prezidentui „Madison Square Garden“ arenoje 1962 metais. Šis drabužis, pagamintas iš gryno šifono ir padengtas netikrais briliantais, yra kino deivės pasididžiavimas. Teigiama, kad su J.F.Kennedy Marilyn Monroe buvo užmezgusi romaną, o jos sveikinimo daina buvo vienas labiausiai gundančių Marilyn Monroe pasirodymų. Rašytoja Dorothy Kilgallen jį pavadino „mylėjimasis su prezidentu stebint keturiasdešimčiai milijonų žiūrovų“ (šis įvykis buvo transliuojamas televizijoje), tačiau tai aktorei buvo nenaudinga.

Sklido gandai, kad J.F.Kennedy su Marilyn Monroe nutraukus romaną po trijų mėnesių ji buvo rasta negyva. Tačiau suknelė, kuria ji vilkėjo per savo mylimojo gimtadienį, tapo itin vertinga. 1999 metais ji parduota „Christies“ aukcione už 1,3 milijono dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.