Mados ekspresas: ką žiemą siūlo vilkėti garsiausi mados namai?

Specialiai lrytas.lt, Milanas

Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Jurkevičienė

Nov 13, 2012, 12:23 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:27 PM

Mados teoretikai teigia, kad sunkmetis turi ir teigiamų bruožų – jis dailiosios lyties atstoves privertė ne tik įtempti raumenis, bet ir įjungti fantaziją.

Pažvelgus į žiemos spintą nėra abejonių, kad moterys šįmet drąsiai maišo įvairius stilius – griežtą formalų klasikinį su romantišku, vintažinį su futuristiniu, jojikės su barokiniu, pilnu spindesio. Dienos drabužis lengvai virsta vakariniu, biuro kostiumėlis – kokteiliniu. Negana to, prie drąsaus garderobo dailioji lytis derina ekstravagantišką apavą ir skirtingų atspalvių bei stilių galvos apdangalus.

Net saikingiausias visų laikų italų dizaineris Italijoje vadinamas elegancijos karaliumi Giorgio Armani išvadavo savo klientes iš visų tabu. Ar anksčiau Re Giorgio būtų išdrįsęs pasiūlyti eglutės raštu margintas klasikines vilnos kelnes derinti prie raudonos šilko organzos palaidinės, kuri dar paslėpta po trumpu megztuku?

Ar asimetriškai sukirptus kailinukus jis būtų derinęs prie vyriškos žvejo skrybėlaitės ir vakaro delninukės bei smailanosių, raišteliais suveržtų balerinų - „it.francesine“.

Ir Miucia Prada žiemos „Miu Miu“kolekcijoje gieda himną ne tik spalvų, bet ir audinių faktūrų disonansams. Lyg iš popieriaus iškarpytų faktūrų surdutai atrodo lyg baldų apmušalai, tačiau gatvėje traukia dėmesį, nes sunku suprasti, kokiai dienos progai jie skirti.

Versace“ moteris stingdo kraują fatališkumu – ant palto pabyra brangakmenių kryžiai ir to jau lyg būtų – su kaupu. Tačiau likimo nuojautą harmoningai atsveria provokuojantys aulinukai, kurie jokia ateities baime nedvelkia.

Žvelgiant į dizainerio „Roberto Cavalli“ kolekcijos džiunglių motyvus galva svaigsta nuo prabangos. Tačiau sunku suvokti, kodėl formalaus silueto švarkelis atsidūrė ant varinio paviršiaus spindinčių kelnių. Tai kur jas vilkėti – restorane romantišką vakarą ar gatvėje?

Ralpho Laurento moterys vienu metu primena ir koledžo dėstytojas ir jojikes, o „Dolce&Gabbana“ klientės – kas jos? Į mišias bažnyčioje išsiruošusios Sicilijos kaimietės ar rafinuotos Milano karjeristės – TV laidų vedančiosios?

Atsakymas ima aiškėti atidžiau patyrinėjus „Louis Vuitton“ mados namų klientės garderobą. Kažką jis primena. Bet ką?

Aišku viena, šie moterų fantazijos pliūpsniai atrodytų vulgariai ir pernelyg drąsiai, jei nebūtų atskiesti svarbiausiu - ironijos prieskoniu. Būtent jis padeda išsaugoti garderobe harmoningą lygsvarą, todėl atrodo įdomiai ir įkvepia.

Kažkas iš mados tyrinėtojų, ilgai nelaužęs galvos, taikliai pastebėjo – tai Annos Piaggi stilius. Galbūt iš tiesų, juk mados pasaulis šįmet neteko garsiosios italų mados guru. Tad gal kūrėjai taip išreiškė ironijos ir fantazijos niekada nepristigusios moters ilgesį?

Jei mados diktatoriai šįmet palieka dailiajai lyčiai laisvę fantazuoti, tai kosmetologai siūlo elgtis atsargiai. Drąsų A. Piaggi stilių teks palikti drabužinei, o jos grimą – istorijos puslapiams.

Prie šios žiemos garderobo tiks saikingas „nudo“ – (it.nuogas, nematomas). Spalva, kuria džiaugėmės praėjusią`žiemą, komplektuodamos drabužių spintą.

Neutralus ir itin subtilus aukštos kokybės „nuogas“ grimas suteiks galimybę išsaugoti A. Piaggi padiktuoto stiliaus harmoniją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.