Mados ekspresas: žiemą Milane moteris spinduliuoja prabangos geismą

Specialiai lrytas.lt, Milanas

Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Jurkevičienė

Nov 14, 2012, 1:59 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:09 AM

Pasižvalgius po mados mekos Milano gatves nėra abejonių – karjeros moteris šią žiemą suvyriškės dar labiau nei pernai. Tačiau neatrodys atstumianti. Šaltakraujiška, pernelyg savimi pasitikintki, atkakli ir siekianti tikslo ji vis dėlto išliks gundanti. Kaip jai tai pavyks?

Moteris šią žiemą jaudina dėl vienos priežasties – ji nesistengia suvaldyti emocijų. Todėl nė nebando slėpti, kad ją kankina prabangos troškulio. Kaip bebūtų keista, tai sunkmetį taps jos išsigelbėjimu.

Prabangos geismą šią žiemą Milano gatvėse lengviau negu bet kada pastebėti. Bet mados teoretikai teigia, kad spindesio troškimas – visiškai natūralus reiškinys. Jis suaktyvėja kaip savigynos prieš kritinį laikmetį išraiška.

Geriausiai moters emocijas žiemą išreiškia visiškai nauji, technologijų laikmetį išreiškiantys drabužių bei aksesuarų paviršiai. Žaižaruoja ledinėmis faktūromis apavas, rankinės, akinių rėmeliai, laikrodžiai.

Įdomu tai, kad spindintį garderobą dizaineriai žiemą liepia vilkėti ne tik vakaro metu, bet ir dieną.

Kodėl dailioji lytis gatvėje ir biure atrodo nauja, erotiška, ir itin stilinga?

Nes spindintys paviršiai – naujų atspalvių, visiškai kitokie, negu pernai. Juk technologijos keičiasi greitai ne tik drabužių ir aksesuarų spintoje, bet ir baldų, interjerų , automobilių, namų ūkio daiktų dizaine.

Spindesio tendencija atrodytų negyva ir dirbtina, atstumianti. Juk mylimiausias moters draugas – jau ne priešingos lyties atstovas, o jos planšetinis kompiuteris. Jam didžiausiais dėmesys ir kantrybė.

Vis dėlto Italijos dizaineriai visada išliks tradicijų vergai. Tad technologijos paklūsta praeičiai, jos nuolankiai sutelpa į griežtus retro rėmus ir todėl gatvėje atrodo patraukliai. Moters spintoje žiemą karaliauja perlamutriniai, sidabro, aukso, bronzos, vario ir plieno paviršiai.

Žvyneliai, liurekso trikotažas, poliesterio paviršiai atrodo lyg padengti subyrėjusių kristalų dulkėmis. Jomis atrodo nupurkšti minkšti stambiaraščiai nertiniai, šalikai, lyg iš vytelių nertos rankinės.

Lyg dar labiau norėdami pakankinti dailiąją lytį dizaineriai šaltų paviršių drabužius liepia vilkėti ant nuogo kūno.

Argi pavojingas Milano karjeristei ledinis šaltis? Nė kiek. Atvirkščiai. Juk būtent išbandymai jai sukelia norą eiti pirmyn.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.