Nevykusios rusų uniformos kūrėjas - ne V. Judaškinas?

Parengė Ona Kacėnaitė

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 22, 2012, 3:17 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:22 AM

„Rytas. Važiuoju į darbą. Ak, jei ne tas skandalas, susijęs su gynybos ministerija!“ Pagaliau galime parodyti savo pavyzdžius“, - parašė madų dizaineris socialiniame tinklalapyje „Twitter“ ir įdėjo daugiau nei dešimt įvairiems tikslams skirtų uniformos pavyzdžių, kuriuos sukūrė V. Judaškino mados namai.

Atsakydami į tai, internautai užvertė kandžiais komentarais, nes atrado V. Judaškino karinės lauko uniformos panašumą su žinomo sportinio gamintojo produkcija, ekstremalių žaidimų aistruolių kamufliažu ir net žvejų drabužiais.

„Ką, Judaškinas sukūrė uniformą dažasvydžiui?“ - ironiškai klausia vienas internautų. Kitas pridūręs, kad tokia jau parduodama specializuotose žvejybos parduotuvėse, paragino V. Judaškiną nedaryti gėdos armijai, nes neaišku, ar tai karinė lauko uniforma, ar kasdienė, neturi skiriamųjų ženklų ir neparodo kariuomenės rūšies.

Kitiems internautams uniforma, priešingai, pasirodė pernelyg „podiuminė“, nepritaikyta realiam gyvenimui ir juo labiau atšiauriems armijos šiokiadieniams.

Atsirado internautų, kurie patarė madų dizaineriui pačiam išmėginti uniformą tam, kad pajustų jos trūkumus. „Jums reikia apsirengti savo sukurta uniforma ir su amunicija palakstyti po purvynus, miškus ir tuomet pamatysite, kas negerai. Uniformos kelnės ir rankovės neteisingo sukirpimo.“

Laikraštis „Izvestija“ išspausdino interviu su V. Judaškinu, kuriame šis „atsižegnojo“ nuo uniformos, kariškių priskiriamos jo madų namams. Jo žodžiais tariant, Rusijos gynybos ministerija šiurkščiai iškreipė jo projektą, pakeitusi medžiagą, dekoratyvines detales ir kitas šilumą sulaikančias medžiagas pigiais analogais.

Madų dizainerio bendrovė oficialiame pareiškime teigė, kad karinė lauko uniforma pastaruoju metu tiekiama rusų armijai, neturi nieko bendra su pavyzdžiais, kuriuos sukūrė V. Judaškino mados namai ir patvirtino Rusijos gynybos ministerija bei vyriausiojo kariuomenės vado būstinė.

V. Judaškino madų namų vadovybė išplatino pareiškimą, kuriame pažymima, kad kariškiai nesuteikė madų dizainerio vadovaujamai bendrovei „įgyvendinti jo teisę kontroliuoti kokybę produkcijos, tiekiamos ginkluotosioms pajėgoms“.

„Esame nustebinti tuo faktu, kad iki šiol niekas nepateikė pagrįstų klausimų, kas atsakingas už uniformos tiekimą ginkluotosioms pajėgoms, kur ji gaminama, kokie audiniai ir medžiagos naudojamos jai pagaminti“, - sakoma oficialiame pareiškime.

Kai bus gauti atsakymai į šiuos klausimus, V. Judaškino madų namų vadovybės teigimu, iškart taps aišku, kad mados namai neprisidėjo prie naujos uniformos kūrimo.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.