Mados ekspresas: erotiškiausia moters kūno vieta - alkūnės

Specialiai lrytas.lt, Milanas

Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Jurkevičienė

2012-11-29 14:51, atnaujinta 2018-03-15 00:32

Šiai mados tendencijai Tolimieji Rytai įtakos neturėjo. Viduramžių epocha – taip pat. Galbūt paltų, švarkų ir pelerinų rankovių trumpėjimo metas prasidėjo todėl, kad technologijų laikmečio šaltumą mados diktatoriai panoro suminkštinti šeštojo dešimtmečio siluetu? Vargu.

Vienu ar kitu atveju, erotiškiausia moters kūno vieta 2012 - 2013 – ųjų metų žiemą tampa alkūnės. Visiškai nuogos arba aptemptos plonu megztuku. Jos jaudinančiai švyti, kai moters pečius dizaineriai apvynioja trikotažo pelerina arba apgaubia ponču. Rankos, slepiamos po ekstravagantiškomis ilgomis pirštinėmis, tik dar labiau pabrėžia, kad svarbiausia detalė moters įvaizdyje – alkūnės.

Vieni garsiausių Milano „Dolce&Gabbana“ mados namai atvirai provokuoja – dailiosios lyties atstovė ledinę žiemą vilki karakulio kailinukais, visiškai apnuoginančiais alkūnes. Šaltą sezoną nieko nestebina, kad kojos, pečiai ir kaklas, plaštakos – absoliučiai uždengtos, o štai alkūnės – nuogos. Būtent ši detalė primena, kad ekstravagantiškus kailinius vilkinčios moterys žvarbią žiemą pėsčiomis nevaikšto.

„Yves Saint Laurent“ ir “Gyvenchy by Riccardo Tisci“ mados namų podiumais žingsniuojančioms moterys nedvelkia metropolijų karjeristėms būdinga prabanga. Jos labiau primena filmų apie vampyres herojes – androgeniškas, šiek tiek gąsdinančias fatalistes. Tokioms superherojėms nesvarbu, kurią vietą žiemą apnuoginti. Vampyriškos moterys nejaučia šalčio.

„Sportmax“ stilius dvelkia samurajiška elegancija, todėl metalizuotų kimono rankovės apnuogina negailestingai. Galima spręsti, kad šių mados namų, panašiai, kaip ir „Prada“ klientės – tipiškos italės, kurios žiemą šildosi ne šiltais drabužiais, o taure raudonojo vyno. Tai visada -karšto kraujo moterys.

Milane niekas nesistebi, kai iš prabangaus automobilio išlipa dama su basutėmis, kuriose - visiškai nuogos kojos. Bet toks iššūkis tapo kasdienybe.

Daug labiau intriguoja netikėtai išnyrančios baltos alkūnės, nepatyrusios nė kruopelės kalnų slidinėjimo kurorto įdegio. Sodrus įdegis neturi nieko bendra su šių dienų moterimi. Technologijų laikmečio išsekinta biurų vergė gundo juodais paakiais, išblyškusiu veidu ir anoreksiškomis alkūnėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.