Mados ekspresas: „Braccialini” rankinės – lyg šmaikštūs atvirukai

Specialiai lrytas.lt, Florencija

"Braccialini" mados namų rankinės.<br>"Braccialini"
"Braccialini" mados namų rankinės.<br>"Braccialini"
Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Jurkevičienė

Dec 5, 2012, 10:44 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:04 PM

„Cartoline“ – (it. atvirukai“) – taip kolekcijos „Tua“ – ( it. tavo) vieną tendencijų vadina garsūs Italijos „Braccialini“ mados namai. Žvelgiant į rankinių paviršių siužetus, ima noras žaisti, juoktis, kvailioti.

Aplikacijų būdu atliktus iš atvirukų pasiskolintus piešinius galima valandų valandas tyrinėti. Tik peršasi mintis – gal rankinės skirtos paauglėms? Juk jose tiek daug spalvų, jaunatviškų iššūkių, žaismo?

Bet garsių Florencijos „Braccialini“ mados namų klientės – tai įvairaus amžiaus karjeros moterys, pajėgiančios rankinei skirti apie tūkstantį ir daugiau litų. Taigi, jos ne paauglės. Bet šių rankinių joms būtinai reikia. Kodėl gi jas domina keisti rankinių scenarijai, lyg nupiešti ant vaikiško atviruko?

Mados namų dizainerė Carla Braccialini teigia, kad kiekviena dailiosios lyties atstovė rankinei teikia ypatingą reikšmę. Pasak grynakraujės florentietės, o Florencija nuo amžių amžinųjų garsėja odininkų verslu, rankinė moters gyvenime turi ypatingą reikšmę. Juk joje telpa visas moters gyvenimas – jos būtiniausi daiktai, kosmetika, piniginė, raktai. Kitaip tariant, šiame aksesuare visada slypi maža dozė moterims būdingo chaoso. Būtent todėl garsiai Florencijos odos dizainerei kilo mintis chaotišką moters gyvenimą atspindėti ant odos paviršiaus.

Tiesa, tai sudėtingas uždavinys. Kad chaosas atrodytų patrauklus, rankinės kokybė privalo būti pati aukščiausia. Preciziškos siūlės, furnitūra, aplikacijų prisiuvimo būdas - „Braccialini“ mados namų aksesuaro atpažinimo ženklas. Šių mados namų rankinių kokybės konkurentai nepasiveja jau dvidešimt metų. Tai mados namų stiprioji vieta. Italės nė nebando rankinės derinti prie garderobo. Jaunatviška provokuojanti rankinė tinka visur ir visada. Svarbu, kad moters vidinė būsena būtų tinkama. Jei dailioji lytis nusiteikusi iššūkiams, truputis ironijos pilkos kasdienybės fone jos įvaizdžiui suteiks stulbinamą žavesį.

Mados namai moterims siūlo bet kokioje gyvenimo situacijoje pasijuokti ne iš kitų, bet ir iš savęs. Kartais visai smagu pasijusti paika paaugle, nerūpestinga, paviršutiniškai žvelgiančia į visas gyvenimo problemas. Štai todėl visa moters tuštybė atsidūrė ant rankinės paviršiaus.

O ką apie tokį iššūkį mano mados teoretikai?

Jie tikina, kad naujas mados tendencijas ir gero skonio kriterijus keičia ir vėl gimdo laikmetis. Kuo jis pilkesnis, o tai reiškia, kuo daugiau įtampos, tuo kyla didesnis noras priešintis. Taigi, jei rankinė, kurios paviršius atrodo spalvingas lyg atvirukas, verčia šypsotis ir netgi nusijuokti, argi tai blogai?

„Braccialini“ rankinėje netrūksta ir kvapą gniaužiančio šiuolaikiškumo. Žaismingi siluetai, apdaila, medžiagos primena, kad šių dienų karjeros moterims svarbi prabanga. Tik šie mados namai siūlo išskirtinį jos variantą. Prabanga sumaniai maskuojama po gaivališku moters laisvės troškimu. Juk ne kiekviena moteris drįsta mesti iššūkį aplinkai ir sau pačiai.

Išdrįsusi pilką dieną nusijuokti „Braccialini“ klientė vienu kartu nušaus du zuikius – atrodys veržli ir jaunatviška. Ir pajus lengvą psichologinę iškrovą. Argi ne tai šiandien svarbiausia?

„Braccialini“ suteikia galimybę jaustis išskirtinėms minioje. Jei visos moterys būtų vienodos, argi įdomu būtų gyventi? Išsiskiria tik tos, kurios nebijo išdykauti lyg mažos mergaitės .

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.