Mados ekspresas: Italijos aukštosios mados prabanga tarnaus skurstantiems Seišelių vaikams

Specialiai lrytas.lt, Roma

Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Jurkevičienė

2012-12-06 14:56, atnaujinta 2018-03-14 20:05

Iš Pietų Italijos Bazilikatos regiono kilęs aukštosios mados dizaineris Michele Miglionico dar kartą pateikė pasauliui stulbinamą idėją. Modeliuotojas sukūrė naują aukštosios mados suknelių kolekciją, tačiau ši kolkecija nebus pristatyta netrukus prasidėsiančioje Romos Aukštosios mados mados savaitėje ALTA ROMA.

Kūrėjo gyvenimo tikslas – atkreipti pasaulio galingųjų dėmesį į keistus reiškinius. Vienas iš M. Miglionico projektų, išgarsinusių dizainerį pasaulyje – tai klonuotas italų kino legendos režisieriaus Federico Felini kino juostos „Dolce Vita“ scenarijus, kurį Romos kino festivalio metu dizaineris pristatė Romos „Excelsior“ viešbutyje. Pagrindinio vaidmens atlikėjos šiame „Dolce Vita“ fone buvo filmo herojėms skirtos aukštosios mados suknelės.

Fotosesija jo gimtająme mieste Materoje, kuri garsėja dieviško grožio senamiesčiu, išgarsino skurstantį labiausiai politikų užmirštą Italijos regioną Bazilikatą. Nes menekenės fotografavosi epochinės architektūros fone vilkėdamos M. Miglionico sukniomis.

Praėjusią vasarą M. Miglionico vardas buvo linksnuojamas Italijos spaudoje ir už jos ribų, kai dizaineris aprengė pasaulio grožio konkursui Kinijoje 2012 metų Seišelių Mis Sheryl Furneau. Dieviško grožio suknių fotosesija tada pirmąkart atkreipė žiniasklaidos dėmesį į egzotišką salyną, kuris garsėja ne tik vešlia gamta ir pasakiškais laukiniais paplūdimiais, bet ir į skustančius vaikus.

Šią žiemą kartu su pimąja Seišelių lady ir gražuole juodaode Sheryl Furneau dizaineris parengė naują projektą. Romos Angelica bibliotekoje ir istoriniuose Romos viešbučiuose garsūs Italijos fotografai Cinzia Carbonelli ir Adriana Seganti fotografuoja Seišelių Mis S. Furneau su naujos dizainerio aukštosios mados kolekcijos drabužiais.

Prabangūs Romos interjerai, intelektuali Amžinojo miesto aplinka – puikus fonas originaliai idėjai įgyvendinti.

„Aukštoji mada nėra muziejaus eksponatas, ji gali tarnauti ir kilniems tikslams“, – įsitikinęs Bazilikatos dizaineris.

Surinktos fotoparodos lėšos bus skirtos Seišelių skurstančių vaikų rėmimo fondui „Children‘s Homes Foundation“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.