Naujausia mados tendencija - ploni it nertinis kailiniai

Nešildo, bet puošia. Ryškiaspalviai, dažniau panašesni į megztinius, o ne į šiltą apsiaustą. Tokius kailinius dizaineriai siūlo 2012–2013 metų žiemą. Svarbiausia – būti madingiems ir jaustis patogiai.

Šį sykį dizaineriai kailį suplonino beveik iki nertinio storio.<br>AP ir „Reuters”
Šį sykį dizaineriai kailį suplonino beveik iki nertinio storio.<br>AP ir „Reuters”
Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Jurkevičienė („Gyvenimo būdas”)

Dec 9, 2012, 2:31 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 6:32 PM

Šįmet kailiniai dar plonesni ir lengvesni nei pernai. Jie tokie minkštučiai, kad, atrodo, moterys lengvai juos susidės į rankinę. Suploninti kailinius tiek, kad jie atrodytų lyg nertinis, mados kūrėjams leidžia modernios technologijos.

Dizaineriai griauna klasikinį siluetą ir stengiasi, kad kailiniai paklustų baroko tendencijai. Tai reiškia, kad mados diktatoriai kailiniams suteikė pončo, pelerinos, apsiausto, puspalčio ar liemenės formą.

Modeliuotojai nori dailiajai lyčiai suteikti paaugliško žavesio, todėl visaip vengia solidumo.

Ryškiausiai baroko tendenciją atspindi iš juodo karakulio pasiūti prabangūs „Dolce & Gabbana” mados namų kailiniai.

Retro stiliaus pelerina ir karakulio sijonas tiks šalčio nesibaidančioms moterims, kurios į biurą vyksta automobiliu. Kailiniai ploni, sutrumpintomis rankovėmis, tačiau po jais dizaineriai siūlo vilkėti tik berankovę suknelę.

Tuo tarpu „Gucci” mados namų kūrėja Frida Giannini kailinius iškirpo iš vilkų kailio. Grafito atspalviai ilgaplaukiams vonios chalatą primenantiems kailiniams suteikia išskirtinės prabangos įspūdį.

Fendi” mados namai žaidžia spalvų kontrastais. Geltona spalva nudažyti ilgaplaukiai kailiniai trauks jaunatviškų moterų žvilgsnį.

Kolekcijoje žavi modeliai, kuriuos kurdamos mados namų dizainerės seserys Fendi iš kailio sudėliojo sudėtingus piešinius.

Jie primena egzotiškus drugelių, papūgų, flamingų plunksnų spalvų derinius.

Įdomiai atrodo ir megztukai, į kurių verpalus įpinta ilgaplaukių kailių.

Gianfranco Ferre” mados namų žieminiuose kašmyro paltuose žavi geometrinių figūrų – stačiakampių, kubų, kvadratų – detalės iš skusto audinių kailio.

Roberto Cavalli” kolekciją įkvėpė laukinė Afrika, todėl kailiniai primena dėmėtą leopardo, gepardo, žirafos ir zebro kailį. Dizaineris margą šių gyvūnų kailį neretai slepia oranžinių lapių kailinukų viduje.

„Etro” mados namai kailinius taip sutrumpino, kad jie tapo pelerinomis arba pončais. Dažnai atrodo, kad moterys juos vilki ne dėl šilumos, o tik dėl grožio, nes kailiniai net nesusagstomi sagomis.

Šių metų iššūkiu tapo Giorgio Armani ryškiaspalvė kailinių kolekcija. Oranžinės, kraujo raudonumo, lašišų spalvos kailiniai įdomių faktūrų. Dėvimi ant nuogų pečių jie atrodo itin gundomai.

Modeliuotojas sugriovė klasikinį siluetą, suteikdamas kailiniams lengvo asimetriško nertinio įspūdį.

Dizainerė Miuccia Prada medaus ir mielių spalvų karakulio kailinius pavertė pelerina, kurią moterys gali užsimesti ant pečių ankstų rytą ar vėlų vakarą atvėsus orams.

Sodrią spalvų gamą – raudonojo vyno ar alyvuogių renkasi „DSquared2” dizaineriai broliai dvyniai Danas ir Deanas Catenai. Jų sukurti triušių kailio pončai tokie ploni, kad juos galima ant kaklo sumazgyti lyg šaliką.

Provokuojantį stilių mėgstantys „Marni” mados namai šią žiemą siūlo ekstravagantiškus avikailių puspalčius, dažytus švelniomis spalvomis. Avikailis toks plonas, kad kūrėjai nebijo moters talijos paryškinti kareiviško stiliaus diržu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.