Jaunieji dizaineriai varžėsi dėl galimybės patekti ant „Mados infekcijos” podiumo

Rekordiškas skaičius jaunųjų dizainerių trečiadienio vakarą rungėsi, kuris jų pateks ant festivalio „Mados infekcija” podiumo.

Kristinos Valančiūtės kolekcija.<br>M. Astrauskas
Kristinos Valančiūtės kolekcija.<br>M. Astrauskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 12, 2012, 10:49 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:22 PM

Lietuviški tautiniai kostiumai su fetišistinį atspalvį suteikiančiais odos elementais. Bandymas suderinti etninę Indijos kultūrą ir grafiti. Tradicinių nėrinių ir vielos bei dažyto akmens sintezė. Šiuos ir kitus jaunųjų dizainerių eksperimentus buvo galima išvysti mados konkurso „Injekcija“ finale, sugrįžusiame į Nacionalinę dailės galeriją.

Į festivalio „Mados infekcija“ rengiamo mados talentų konkurso finalą autoritetinga komisija atrinko 14 jaunųjų dizainerių. Pradiniame „Injekcijos“ etape buvo pateiktos 63 paraiškos. Tai - konkurso rekordas, o trečią kartą tarptautiniu mastu organizuojamo konkurso geografija išsiplėtė iki Latvijos, Rusijos, Vokietijos, Baltarusijos, Slovėnijos ir Indijos.

Šiais metais „Injekcijos“ konkurso organizatoriai kvietė dizainerius pristatyti darbus „new etno” tematika.

„Skelbdami “new etno” temą tikėjomės, kad jaunieji talentai nepristigs išmonės interpretuodami tradicijas šiuolaikiniame kontekste. Džiaugiamės, kad tai buvo daroma su dideliu užsidegimu ir konceptualumu. Žinoma, dalis kolekcijų nutolsta nuo mūsų temos, tačiau jos tik pridės spalvingų potėpių itin stipriam ir konkurencingam „Injekcijos“ finalui“, – teigė festivalio „Mados infekcija“ kūrybos vadovė Sandra Straukaitė.

Jaunųjų dizainerių konkurso finale darbus vertino mados profesionalai – dizaineriai Dovilė Gudačiauskaitė, Sandra Straukaitė, Kristina Kruopenytė ir Egidijus Sidaras. Komisijos nariai konkurso finalistų darbus atrinko vadovaudamasi jau tradiciniais tapusiais kriterijais: buvo vertinama kolekcijos koncepcija, originalumas, festivalio „Mados infekcija“ formato ir temos atitikimas.

Komisija nusprendė, kad "Mados infekcijoje" turi teisę pasirodyti "Balagans", Eva Baliul, "labàdienà" ir Natalijai Kobernik.

Iš viso finaliniame „Injekcijos“ renginyje dalyvavo keturiolika dizainerių:

"1011" (Ąžuolas Kavaliauskas ir Kamilė Balčytytė)

Agnė Alaburdaitė

Agnė Verseckaitė

Atėnė Malinauskaitė

„Balagans“ (Tanja Schmidt ir Philipas Rudzinskis, Vokietija)

Birutė Simokaitytė

"Chames"

Erika Vizgirdaitė ir Rasa Jarmolavičiūtė

Eva Baliul

Kristina Valančiūtė

„labàdienà“

Malika Nazirova (Rusija)

Natalija Kobernik (Rusija)

Sandra Ajutytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.