Mados ekspresas: E. Capasa siūlo vilkėti švelnius audinius ir technologiškus apatinius

Specialiai lrytas.lt, Milanas

Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Jurkevičienė

Dec 12, 2012, 11:11 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:48 PM

Architektoniškos švelnaus šilko suknelės, ploni ir trapūs šifonai, šilko organza – žalia, balta, ir juoda lyg anglis spalvos privertė svajoti Italijos „Costume National“ mados namų dizainerio Ennio Capasa klientes apie kitą vasarą. Mini suknytės, kombinzonai su ilgais ir trumpučiais šortais atrodė tuo pat metu ir itin moteriški. Kūrėjas meistriškai atidengė technoaudinių apatinius. Kaip dizaineriui pavyko išryškinti svarbiausių sezono tendenciją – paslėptą erotiką - „lrytas.lt“ sutiko papasakoti pats autorius.

 – Kokią moters kūno vietą kitais metais privalės atidengti dizaineris, kad dailioji lytis gundytų?

 – Jei pažiūrėsite į mano kolekciją, pamatysite, kad visas ir nė vienos. Taip, moteris apnuogins save, bet kitaip nei anksčiau. Pasiūliau gausybę švelnių, moters kūną glamonėjančių audinių, kurie persišviečia. Bet šie audiniai atidengia apatinį drabužį. Štai jį naujai sukonstruoti ir buvo mūsų – Italijos dizainerių šių metų uždavinys.

- Kokius drabužius jūs sukonstravote po peršviečiamais?

 – Futuristinio stiliaus liemenėlę iš technologiškos medvilnės. Jei pažiūrėsite, kitąmet technoaudinių apatiniai taps beveik svarbesni, nei viršutinis drabužis. Jie persišviečia pro šilko organzą, jaudina, tačiau neatrodo vulgariai.

 – Jūsų audiniai iš tiesų ypatingi, šilkas atrodo lyg satinas, bet yra toks plonas, kad faktūra primena gėlės žiedo lapelius. Kokius dar audinius kirpote ateinančiai vasarai?

 – Teisingai pastebėjote – satinas, puiki medžiaga, tinkama liemenei, kurią reikės kitąmet naujai vilkėti. Prie jos derinau sudėtingo kirpimo krepo kelnes, kurios specialiai paplatina moters klubus. Arba miniatiūrinį juodos odos sijonuką. Dar geriau ir dieną ir kokteilio metu vakare išsirinkti apatinuko formos juodos lazeriu iškirptos odos mini suknelę. Moteris bet kuriuo paros metu privalo atrodyti agresyviai.

– Jūsų kolekcijos pristatyme iš tiesų, futurizmas lenktyniavo su moteriškumu. Agresyvią nuotaiką kūrė ir kolekcijai akompanavusi sunkaus roko gyva grupė. Bet žiūrovai daugiausia plojo ne juodiems odos drabužiams, o balto šilko suknutėms, kurių klostes tikrai keistai sudėliojote.

 – Manau, kitą vasarą juoda ir balta spalvos bus dominuojančios. Baltos suknutės atrodo įdomiai, nes jose derinau kelių faktūrų medžiagas – vienos - persišviečiančios – atidengia kūną, kitos, sudėliotos arvhitektoniškomis formomis ir dar „sulipdytos“ stambia kišene, kaip tik jį slepia.

 – Kokia dar spalva be juodos ir baltos dominuos kitąmet?

 – Be abejonės, nė vienas dizaineris neišvengs žalios – militarinės. Aš rinkausi mimetišką piešinį, iš kurio kirpau pečius apnuoginančius itin jaunatviškus, gundančius ir moteriškus kombinzonus.

– Kokį patarimą duotumėte moterims, norinčioms išsirinkti madingą kitų metų drabužį ir atrodyti moteriškomis?

 – Išsirinkite brangų, švelnų, komforto ir pasitenkinimo būseną užtikrinantį audinį. Jei audinys jaudins jus, ir jūs jaudinsite.

Tokia kitų metų moteriškumo formulė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.