Neužtenka pinigų brangiems kailiniams? Nešiokite kailines detales

Pasaulio valdovų pasididžiavimas, šimtmečius gyvuojanti prabanga. Kailiui, kuris šį sezoną tapo svarbia aprangos dalimi, pagyros žarstomos jau nuo senovės. Jei brangūs kailinukai nėra įtraukti į jūsų finansinius planus, išeitis – kailinės detalės.

Kailinės detalės - pasaulio valdovų pasididžiavimas, šimtmečius gyvuojanti prabanga.
Kailinės detalės - pasaulio valdovų pasididžiavimas, šimtmečius gyvuojanti prabanga.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilmantė Ališauskaitė ("Stilius")

Dec 15, 2012, 6:55 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 2:57 PM

Mados namai „Celine” ne tik šios žiemos, bet ir 2013 metų vasaros kolekcijoje panaudojo kailį – minkštu triušio kailiuku išklojo grubių formų atviras lauko šlepetes ir paskandino jose basas pėdas.

Kiti mados namai taip pat neatsilieka. Pasaulio podiumus užtvindė kolekcijos, puoštos barsukų, voverių, bebrų, ūdrų, šermuonėlių, žebenkščių, meškėnų, karakulinių avių, kojotų, triušių, lamų, nutrijų, ondatrų, šeškų, šinšilų, laukinių rudųjų ir pilkųjų lapių kailiais.

Dizaineriai varžosi tarpusavyje savo modelius puošdami prestižinių prekių ženklų „Martes Americana”, „BlackGlama”, „Black Velvet” bei „Legend” siūlomais kailiais.

Kai kurie jų už vieną brangiausio pasaulyje ir itin retos rūšies Barguzino sabalų kailiuką pakloja nuo 3 iki 9 tūkstančių JAV dolerių (8–26 tūkstančius litų).

Tokią kainą lemia ne tik rūšies retumas, bet ir šilkiniai plaukai, pūkuotumas bei prabangus natūralių spalvų perėjimas.

Kailinė apykaklė. Pirmoji vieta pelnytai atitenka kailinei apykaklei.

Dizaineriai pataria nešioti prabangias kailių apykakles ne tik ant paltų ar striukių. Įvairaus stiliaus ir dydžio kailinės apykaklės papuoš palaidines, megztinius ir sukneles. Bus madingos įvairios – nuo kuklių (mados namai „Etro”) iki įspūdingų formų („Fendi”, „Gucci”, dizainerės Veros Wang) apykaklės.

Kailiniai galvos apdangalai ir šaliai. Šie aksesuarai buvo populiarūs tarp Rusijos carų. Pavyzdžiui, Petro I karūna buvo puošta sabalų kailiu. Kailį mėgo ir paprasta rusų liaudis. Dabar ši mada sugrįžta.

Šiuolaikinės madingos moterys didelėmis kailinėmis kepurėmis ar skaromis vėl pasirodo didžiųjų pasaulio miestų gatvėse. Vienos jų renkasi žavias skrybėlaites, puoštas kailine skiaute („Donna Karan”), kitos – dideles rudųjų lapių kepures, pakreiptas ant šono („Issa”), ar teatrališkas pečius gaubiančias skrybėles („Marc Jacobs”, „Louis Vuitton”).

Taip pat dizaineriai siūlo lengvus ir purius ilgus kailinius šalius („Pamella Roland”, „Peachoo +Krejberg”).

Kailinės rankovės, rankogaliai ir apyrankės. Tokiomis detalėmis puošiami viršutiniai drabužiai ir lengvos palaidinės bei megztos suknelės.

Be to, kailiniai rankogaliai gali būti dėvimi kaip apyrankės ant abiejų rankų ar naudojami kaip atskiras aprangos elementas („Viktor & Rolf”).

Avalynė. Trumpo plauko ruonių kailio aulinukai („Gianfranco Ferre”), ilgaplaukiu kailiu puoštas aukštakulnių užkulnis ir pats kulnas („Iceberg”), rudųjų lapių aulinukai, panašūs į gyvūno kanopą.

Šio išskirtinio avalynės puošybos elemento negalėjo nepanaudoti tokie mados milžinai kaip „Alexander McQueen”, „Fendi” ar „Louis Vuitton”.

Mados namai „Blugirl” jaunoms klientėms siūlo apsiavus aukštakulnius batelius nuo šalčio kojas saugoti balto sintetinio ilgaplaukio kailio movomis.

Liemenės. Dažyto karakulio („Aquilano Rimondi”), sidabrinių lapių kailio („Alberta Ferretti”) ar ant palto segima trumpa karakulinė liemenė aukšta apykakle („Ermanno Scervino”).

Neabejingas šiems kailiniams gaminiams amerikietis dizaineris Dennis Basso savo kolekcijoje žaidžia jų ilgiais: viena trumpute sabalų liemene jis užbaigia lengvos vakarinės suknelės ansamblį, o kita neapibrėžtų formų liemenė nuvilnija net iki manekenės kelių.

Pirštinės. Trumpos odinės pirštinaitės kailiu papuošta viršutine plaštakos dalimi („Gareth Pugh”), ilgos pirštinės su kailine puošyba („Gianfranco Ferre”) ar alkūnes siekiančios kailinės pirštinės – visa tai siūloma mūvėti ir prie trumpos suknelės, puoštos nėriniais bei plunksnomis („Philipp Plein”).

Kišenės. Italų architektė ir interjero dizainerė Alessia Giacobino savo prekių ženklo „Jo No Fui” kolekcijai ant paprasto ilgo trumpą suknelę primenančio megztinio prisiuvo dvi uždedamąsias keturkampes karakulio kišenes.

Prie universalių aprangos komplektų tiks „Iceberg” odinis diržas, prie kurio pritvirtintos didelės šlaunis siekiančios kailinės kišenės.

Movos. Šią kailinę puošmeną nuo šiol dažniau bus galima pamatyti ne tik gatvėje, o ir prie vakarinių tualetų.

Trumpas ar ilgas kailio plaukas, jo spalva ir pati movos forma suteikia daugybę galimybių. Ji vakaro metu gali virsti masyvia apyranke ant vienos rankos, puikiai derėti su vakarinės suknelės spalvomis arba būti naudojama kaip patogus lūpų dažų dėklas.

Mova – ir pagrindinis aprangos akcentas, kaip siūlo ilgametis prancūzų mados namų „Paco Rabanne” kūrybinis direktorius indų kilmės dizaineris Manishas Arora.

Kailinis trikotažas. Itin populiarūs kailinio trikotažo deriniai („Alberta Ferretti”) bei įspūdingos kailio ir trikotažo fantazijos („Gianfranco Ferre”). Pavyzdžiui, ilgas J.Mendel megztinis, kurio priekinės detalės yra iš balto karakulio, gaubia baltą ploną peršviečiamo šilko suknelę.

Kailiniai aksesuarai – bižuterija, karoliai, žiedai, segės. Jūsų aprangai daugiau turtingumo suteiks karoliai su brangiaisiais metalais, akmenimis ir stiklu („Osman”), kruopštūs juvelyrikos ir miniatiūriniai triušių ar lapių kailiukų deriniai, virtę žiedais („Louis Vuitton”), taip pat kailinės segės.

Kailinė apdaila. Neįprastus kailinius dekoratyvinius elementus dizaineriai siūlo naudoti ne tik viršutiniams drabužiams, bet ir vakariniam įvaizdžiui kurti: fantastiškos kailinės suknelės („Viktor & Rolf”), paltai, sudėlioti iš skirtingo paviršiaus kailio lyg vienspalvė šachmatų lenta („Valentino”), prabangi kailinė juosta, jungianti ilgas odines pirštines („Nina Ricci”), kailių ir šilko juostelių žaismas vakariniame apdare („Salvatore Ferragamo”).

Rankinės. Įvairiaspalvės didelės voko formos rankinės, kurios buvo populiarios vasarą, žiemą papuoštos kailiu.

„Planšetiniams „iPad” kompiuteriams, elektroninėms knygelėms ir kitoms technologinėms naujovėms taip pat žiemą šalta”, – juokauja dizaineris Derekas Lamas.

Kailines rankines jis pataria nešioti ne tik dieną, bet ir vakare: kailis suteikia išskirtinumo bet kokiai puošmenai.

Planšetinio kompiuterio „iPad” aplankalas ypač madingas. Tereikia pasirinkti derinį pagal savo skonį ir poreikius: rožinius sabalų kailius su pilku karakulio akcentu („Dior”), sabalų ir krokodilų odos derinį („Givenchy”) ar leopardų kailio imitaciją ant ponių odos („MaxMara”).

Įprastų rankinių gamybai naudojama kailių įvairovė: meškėnų („Lancel”), audinių („Brunello Cucinelli”), karakulio („Prada”), šermuonėlių („Viktor & Rolf”). Trumputis kailio plaukas sudaro glotnios odos įspūdį („Valentino”), o itin ilgo plauko rankinė primena rankoje laikomą gyvą Jorkšyro terjerą („Louis Vuitton”).

Tie, kurie priešiškai nusiteikę prieš natūralų kailį, bet nori būti madingi, gali protestuoti. Tam tiks dirbtinis spalvingas, sarkazmu dvelkiantis, lapę primenantis amerikiečio dizainerio Jeremy Scotto sukurtas kailis. Eidama į vakarėlį permeskite jį per ranką – ir atrodysite puikiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.