Tegyvuoja barokas: metas traukti drabužius iš senovinės skrynios

Italijos mados namai „Dolce & Gabbana” meta iššūkį modernioms technologijoms. Kai pasaulis kraustosi iš proto dėl išmaniųjų telefonų ir kitų naujovių, dizaineriai siūlo kryželiu siuvinėtas rankines ir saldžiomis rožėmis puoštus batelius. Tegyvuoja barokas!

Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Jurkevičienė ("Stilius")

Dec 20, 2012, 2:33 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:22 PM

Pasimatavus „Dolce & Gabbana” rožėmis puoštus batelius ir pačiupinėjus kryželiu siuvinėtą rankinę mintimis nenuskriesi kosmoso orbitomis. Norisi keliauti į senovinį Sicilijos kaimelį ir kartu su elegantiškomis jo gyventojomis kaukšėti aikštės grindiniu į sekmadienio mišias.

Gražumo įspūdis toks stiprus, kad nesunku užuosti Sicilijos dvelksmą – ryškios saulės tviskėjimą, bažnyčios kandeliabrų formas, žalvario sietynų skambesį, smilkstančių žvakių aromatą. Net justi jauki šeimyninė sekmadienio vidurdienio šiluma.

Kodėl taip lengva pajusti nuotaiką, kuri sujungia visas tris Italijos kartas – močiutes, mamas ir anūkes? Galbūt todėl, kad romantišką kolekciją sukūrė grynakraujis sicilietis Domenico Dolce.

Jis geriausiai išmano Sicilijos salos moterų elegancijos paslaptis, jų įpročius, pomėgius ir gundymo būdą.

Todėl D.Dolce sukurti aksesuarai – batai ir rankinės, spindintys galvos papuošalai ir akiniai – dvelkia Sicilijai būdinga elegancija.

Siluetai, spalvos, apdaila primena išskirtinę salos architektūrą, kupiną arabiško baroko bažnyčių žavesio.

Tuo pat metu „Dolce & Gabbana” šio sezono kolekcijos aksesuaruose gausu močiučių rankų šilumos. Rankinių siuviniai dvelkia senomis skryniomis, kurias šiandien galima aptikti tik etnografijos muziejuose.

Ant tūkstančius eurų kainuojančių rankinių atsidūrė ir tokiose skryniose saugomų siuvinėtų rankšluosčių, staltiesių, pagalvėlių piešiniai.

Sicilietės aksesuarais pasipuošusi moteris žavi ne tik paprastas mados gerbėjas, bet ir negailestingas kritikes – Italijos ir JAV „Vogue” mados žurnalo redaktores Francą Sozzani bei Anną Wintour, taip pat – garsią tinklaraštininkę Anną Dello Russo.

Juk jos pirmos pasauliui turėjo paskelbti, ar „Dolce & Gabbana” sukurtas įvaizdis tiks šių dienų karjeristei.

Bet senoviškas ir dvasingas įvaizdis tiko. Italijos mados namų aprengta moteris atrodė ne tik sugrįžusi iš praėjusios epochos, grakščiai sėdinti ant bažnyčios suolo, paskendusi rožėse, susimąsčiusi. Ji atsargiai, subtiliai gundė – tai darė taip žaviai, kaip šalta erdvėlaivių valdytoja net nesugebėtų.

Paprasta sicilietės erotika puikiai tinka šių dienų karjeristei. Tokį įspūdį galėjo sukurti tik du nenugalimi mados genijai – Domenico Dolce ir Stefano Gabbana.

Kaip jiems pavyko pasiekti senojo ir naujojo pasaulio harmoniją?

Domenico valdo retro vairą, o Stefano, tikras didmiesčio vaikas, užtikrina technologijų skrydį.

Todėl šiuolaikinė moters šukuosena puikiai dera prie baroko batelių, rankinė atgyja ir tampa naujoviška todėl, kad yra pagaminta iš itin patvarių, laiko ir oro pokyčių nebijančių medžiagų.

Trapus lyg drugelio sparnai gipiūras pabrėžia modernų bato aulo siluetą.

Ant rankinių siuvinėtų rožių žavesys nebūtų toks stiprus, jei ne naujausių technologijų galimybės. Rankinės atrodo lyg aukštosios mados kūrinys, pasiūtas ir išsiuvinėtas rankomis, nors visa tai padarė mašinos.

Mados namų „Dolce & Gabbana” moteriai kurtame garderobe visko daug – raukinių, spindesio, peršviečiamų audinių, įmantrių papuošalų formų. Juk barokas – tai visada per daug.

Italijos kūrėjai teigia, kad baroko stiliumi apsirengusi moteris turi būti intelektuali, elegantiška. To neįgysi, neišmoksi, nenusipirksi. Tai slypi moters viduje.

Tad mados specialistai nuolankiai lenkia galvą prieš „Dolce & Gabbana” sukurtą moters įvaizdį. Žvelgdama į pasaulį iš mažo Sicilijos kaimelio, ji traukia neįtikėtina, jokioms technologijoms neįveikiama jėga, kurios vardas – pirmapradis moteriškumas.

Švelnus, romantiškas, apvalus, kupinas emocijų, spindintis iš tolo. Lyg sicilietiškas barokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.