Kaip pasipuošti einant į vakarėlį ir gundančiai atrodyti?

Specialiai lrytas.lt, Milanas

Daugiau nuotraukų (1)

Vilmantė Ališauskaitė ("Stilius")

Jan 8, 2013, 4:21 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:03 PM

Kaip gyvatės geba išsinerti iš senos odos, taip ir nauja brangi suknelė padės nusimesti nuo savęs rūpesčių naštą. Gyvatė pasižymi išmintimi, todėl šiais metais reikia parodyti ne tik lankstų kūną, madingus drabužius ir šukuoseną, bet ir aštrų protą, subtilų humoro jausmą, kūrybinę galią.

Kaip tapti nors kiek panašiai į gyvatę, juk tam šiais metais turite teisę?

Tipas. Šalta, rami, bet pavojinga ir neprognozuojama – toks moters tipas artimas gyvatei gundytojai. Ji išsiskiria gracingais judesiais ir lanksčiu tobulu kūnu.

Stilius. Klasikinio ir romantinio stilių kraštutinumai atkartoja plaukiantį gyvatės šliuožimą: glotni, aptempianti arba vilnijanti, plevenanti ir sliuogianti kūnu apranga. Drabužiai ir aksesuarai gali būti iš šiemet madingos odos, bet ne gyvatės.

Kasdienai bus gražu drabužių komplektą užbaigti odine striuke ar palaidine su gobtuvu.

Siluetas. Prigludusiomis suknelėmis ir kitais moteriškais apdarais pabrėžiamas nepriekaištingas ir lankstus moters kūnas.

Nesvarbu, kokį kostiumą pasirinksite – elegantišką vakarinę suknelę, stilingą smokingą ar odinį drabužį, savo laikysenai, elgesio manierai ar bendravimo būdui suteikite šaltumo.

Audiniai. Minkštų, natūralių, plonų šilkinių audinių gausa perteikia gyvatės lankstumą. Lyg būtų gyvi, jie vilnija moteriai einant. Naujos rūšies sintetinio pluošto paviršius primena šaltą gyvatės odos paviršių.

Spalvos. Šaltos bus ir spalvos – lyg gyvatės akys. Garderobe slypės tamsa ir tyla su pavojaus nuojauta.

Bus madingos juoda ir mėlyna spalvos, primenančios tamsų raisto gyvatyną, atmieštos sendinto aukso deriniais.

Jaunimui, atvirkščiai, patariama rinktis ryškių spalvų derinius, geometrinius gyvačių raštus primenančius sijonus, sukneles, palaidines ar klasikinio stiliaus kelnes.

Aksesuarai. Šiais metais verta sužibėti naujai įsigytais ar paveldėtais papuošalais. Tačiau jie turi būti iš brangiųjų metalų ir su brangiaisiais ar pusbrangiais akmenimis: stambios metalo apyrankės, plieno spalvos auskarai arba pakabučiai, plaukų papuošalai.

Stilinga puošmena prie minimalistinio stiliaus aprangos gali būti apyrankė, primenanti riešą apsivijusią gyvatę.

Saikingu blizgesiu spindės ir makiažo priemonės – lūpų dažai, akių šešėliai, skaistalai, lūpų blizgiai ar dažai.

Šukuosena. Įžengus į Gyvatės metus šukuosena taip pat turi atspindėti šią tendenciją. Madingi ilgi palaidi plaukai, banguojantys gyvates primenančiomis bangomis. Taip pat – šlapią plaukų efektą primenančios prie galvos prigludusios šukuosenos, puoštos dekoratyviomis diademomis ir smeigtukais.

Laikysena. Moters grožis šiemet primins brangų juvelyrinį dirbinį. Tokią ją matė prancūzų rašytojas Pierre’as Jules’is Renard’as (1864–1910): žvilgančiais plaukais, smaragdo akimis, perlų dantimis ir koralų lūpomis.

Todėl dizaineriai ragina šiemet pasinaudoti grožio nuodų galia ir savo laikysena priminti pavojingą karališkąją kobrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.