Mados ekspresas: ar vyrų mada - tik gėjams?

Specialiai lrytas.lt, Florencija - Milanas

"Emporio Armani" kolekcijos modeliai.<br>AP
"Emporio Armani" kolekcijos modeliai.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Jurkevičienė

Jan 10, 2013, 1:10 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:09 PM

Klausimas skamba provokuojančiai. Bus ir atsakymai. Juos pateiks patys vyrų stiliaus kūrėjai: ketvirtadienį ir penktadienį – Florencijoje, „Pitti Immagine Uomo“ mados savaitėje, nuo šeštadienio iki antradienio – Milane, „Moda Uomo“ mados savaitėje.

Portalas lrytas.lt kiekvieną dieną pateiks po keletą reportažų, nuotraukų, interviu iš svarbiausių vyrų mados renginių, kuriuose pateikiamos naujausios aprangos idėjos. Matyt, netrūks provokuojančių, atvirai ekscentriškų stiliaus iššūkių. Vieniems patiks, kiti piktinsis, bet juk mada ir yra tam, kad išjudintų, intriguotų, neleistų nuobodžiauti.

Vyrų mados lyderė – Italija kasmet pateikia vis kitokį vyrų elegancijos etaloną. Ant podiumo matėme svajingus ir įsimylėjusius, raumeningus ir pabrėžtinai sportiškus, intelektualius ir britiško stiliaus dendžius. Matėme ir ekscentriškų puošeivų, kurie išsyk sukeldavo diskusijų audrą – vyras ar ne vyras?

Aštuoniasdešimt trečiąją Florencijos vyrų mados savaitę „Pitti Immagine Uomo“ atidaręs grafas Gaetano Marzotto sako, kad vyrų aprangos sektoriuje jokių krizės ženklų nesimato: šįmet Italijos vyrų drabužių gamintojai užsidirbo daugiau kaip 6 milijardus eurų (20 mlrd. litų), o gamybos kreivė pašoko 4 proc. Išvada? Vyrai trokšta elegancijos. Ir pinigų tam negaili.

Milane nuo šeštadienio iki antradienio kolekcijas demonstruos 36 mados namai. Tai vyrų mados lyderiai – „Ermenegildo Zegna“, „Dolce&Gabbana”, “Versace”, “Burberry”, „Calvin Klein“, „Missoni“, „Prada“, „John Richmond“, „Giorgio Armani“ ir kiti.

Portalo lrytas.lt skaitytojų laukia išskirtiniai reportažai, komentarai, pokalbiai su mados kūrėjais. Kuo nustebins 2013 – ųjų vyrai - tradicine vyriškumo elegancija ar dviprasmiškais, vaizduotę žadinančiais stiliaus iššūkiais? Atsakymo į šį klausimą ieškokite portalo lrytas.lt „Stiliaus“ rubrikoje „Vyrų mados savaitė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.