Kaune vykusiame mados turgelyje A. Jagelavičiūtė žarstė stilingus patarimus

„Norite atrodyti stilingi daug neišlaidaudami? Tuomet sulaukite drabužių išpardavimų, pavaikščiokite po mados turgelius ir butikus. Taip pat nepamirškite naujam gyvenimui prikelti savo spintose užsigulėjusių daiktų, — tokius patarimus sekmadienį Kauno prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ vykusio mados turgelio lankytojams dalijo viena stilingiausių vakarėlių viešnių, kostiumų dailininkė Agnė Jagelavičiūtė.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jan 14, 2013, 8:39 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:36 PM

Savo žinias ir drabužių stilizavimo idėjas mada besidomintiems kauniečiams ji taip pat pademonstravo pristatydama vyriškų bei moteriškų drabužių derinių kolekcijas. Iš „Megoje“ esančių parduotuvių, kuriose šiuo metu vyksta žiemos prekių išpardavimai, A.Jagelavičiūtė pasirinko drabužius ir avalynę.

Prie jų derindama tądien mados turgelyje rastus aksesuarus mados žinovė pasiūlė aprangos variantus, puikiausiai tinkančius darbui biure, sportui, pasimatymams, laisvalaikiui. Merginoms ir moterims, kurios užimtos nuo ryto iki vakaro, mados žinovė pasiūlė universalų variantą — visiškai juodą komplektą, kurios pagrindinis akcentas — juoda trumpa suknelė. Dieną prie jos A. Jagelavičiūtė siūlė derinti juodą megztinį ar švarką, kuriuos vakare galima lengvai nusivilkti. Puošnumo ir šventiškumo suknelei suteikia vakarui pritaikyti aksesuarai.

„Svarbiausios stiliaus taisyklės: rinkitės ne brangiausius ir ultra madingus drabužius, bet tuos, kurie jums tinka. Įsigykite tinkamo dydžio aprangą. Renkitės pagal sezoną. Drabužius, papuošalus ir aksesuarus derinkite tarpusavyje“, — aiškino įgimtą stiliaus jausmą Lietuvos dailės akademijoje tobulinanti A. Jagelavičiūtė.

Einantiems apsipirkti moteris siūlė pasiimti keletą namuose turimų drabužių. Tai padės lengviau priderinti naujus pirkinius. Pavyzdžiui, nusinešus į parduotuvę kelnes ar sijoną, prie jų bus paprasta priderinti palaidinę ar marškinius. Ta pati taisyklė galioja ir derinant papuošalus ar kitus aksesuarus.

Moteris ragino daug dėmesio skirti avalynei, kuri turi būti ne tik graži, bet ir patogi. Jos teigimu, biure ir vakarėliuose tinka avėti aukštakulnius, tačiau gatvėje tokie batai nebus geriausias pasirinkimas.„Pateiksiu pavyzdį — į pasimatymą pakviesta mergina ateina apsiavusi batelius itin aukšta pakulne. Tuomet visą vakarą pora leidžia kavinėje prie stalo, nes romantišką pasivaikščiojimą, kaip ir ilgą trypimą klube tenka pamiršti“, — tikino mados žinovė.

Iš pirmąkart šiame prekybos ir laisvalaikio centre surengto mados turgelio lankytojai išėjo ne tik išgirdę daugybę stiliaus patarimų, bet ir netuščiomis rankomis.

Beveik šimtas pardavėjų siūlė drabužius, avalynę, rankines, papuošalus ir kitus aksesuarus, kurių didžioji dalis į turgelį atkeliavo iš jų spintų.

Daugelį nenaujų, tačiau geros kokybės prekių buvo galima įsigyti už keletą ar keliolika litų. Ypač pigiai buvo siūlomi vaikų drabužiai. Dažna mama už išaugtus atžalų daiktus prašė vos 1 — 5 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.