Mados ekspresas. Kuklus „Prada“ buržuazijos žavesys

Specialiai lrytas.lt, Milanas

Mados namų "Prada" kolekcija.<br>AP
Mados namų "Prada" kolekcija.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Jurkevičienė

Jan 15, 2013, 2:18 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:50 PM

Kad Italijos vyrai pasaulyje elegancija nenugalimi dar kartą įrodė Milano mados savaitėje kolekciją pristačiusi Miuccia Prada – dizainerė revoliucionierė.

Kūrėja – laikmečio ideologė.

Žiūrint į „Prada“ kolekciją nekyla noras aprašinėti, kokiais audiniais vilkėjo podiumu žengiantys vyrai. Nekyla ranka detaliai nagrinėti puspalčių ir kelnių ilgius, švarkų ir nertinių atspalvius.

Jau daug metų stebėdama „Prada“ kolekcijas Fogazzaro gatvės betoniniame fabrike, o ypač žvelgdama į šios dizainerės aprengtus vyrus, darau išvadą, kad drabužių mada – tai viena galingiausių pasaulio industrijų. Būtent ji gali apversti pasaulį aukštyn kojomis, priversti mąstyti. Statyti ar griauti.

Šįmet italų revoliucionierės Miuccios paradas Milane skelbė: italai mados srityje – perfekcionistai. Akinančiai preciziškos „Prada“ rūbų siūlės, proporcijos, linijų harmonija vertė sulaikyti kvėpavimą. Apstulbę į vyrus žvelgė japonai, rusai, arabai.

„Prada“ paskelbė naują epochą.

Paskelbė tai, kad italai – iššūkių tauta. Italija pabunda iš letargo miego tik tada, kai jai blogai. Tampa kūrybinga, trokšta iššūkių, polėkio, naujienų.

Priešingu atveju, buržuazijos prabanga taptų neskoninga. Persisotinimas gerbūviu vestų Italiją į juodą įniršį, degradavimą, depresiją, kvaišalų liūną.

Vargu ar kitas kuris dizaineris Milane moka geriau nei „Prada“ numatyti ateitį? Nors vieniems metams į priekį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?