Pirmoji JAV ponia M. Obama stiliaus pojūtį lavina palaipsniui

Kai sausio 21-ąją Barackas Obama (51 m.) Vašingtone antrą kartą prisiekė garbingai vykdyti Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento pareigas, daugelio žvilgsniai krypo ir į brangiausias jam moteris. Stiliaus kritikai neturėjo nė vieno priekaišto nei prezidento žmonos Michelle (49 m.), nei dukterų Malios (14 m.) ir Sashos (11 m.) apdarams.

Pirmoji šalies paauglė Malia vilkėjo „J.Crew” rausvai violetinį paltą, jaunėlė Sasha – prekių ženklo „Kate Spade” levandų spalvos drabužį.<br>AP ir "Reuters"
Pirmoji šalies paauglė Malia vilkėjo „J.Crew” rausvai violetinį paltą, jaunėlė Sasha – prekių ženklo „Kate Spade” levandų spalvos drabužį.<br>AP ir "Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

"Lietuvos rytas"

Feb 3, 2013, 4:05 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 4:43 PM

Šventinę dieną M.Obama net kelis kartus keitė drabužių komplektus.

Iš pradžių ji vilkėjo dailų paltą – pilkai mėlyną, su mažais langeliais, perjuostą inkrustuotu diržu. Viršutinį drabužį ir suknelę modeliavo dizaineris Thomas Browne’as, garsėjantis savo sukurtais vyriškais kostiumais. Diržas ir bateliai – prekių ženklo „J.Crew”, kurį taip mėgsta ponia Michelle.

Būtent šio ženklo rausvai violetinį paltą ir tos pačios spalvos suknelę vilkėjo vyresnioji Obamų duktė Malia. Kitos įmonės – „Kate Spade” – dizaineriai sukūrė levandų spalvos paltą ir suknelę mažajai Sashai.

Abi mergaitės avėjo batelius be kulno. Nors vyresnėlė Malia, vertinant pagal jos bendraamžių lietuvių užgaidas, jau ir galėtų prašyti aukštakulnių.

Dar didesnę smalsumo bangą sukėlė vakarinė M.Obamos apranga. Kas rengs pirmąją ponią tokiam svarbiam įvykiui? Kaip ir švenčiant pirmąją inauguraciją, JAV prezidento žmoną papuošė dizaineris Jasonas Wu.

Skyrėsi tik spalvos. Pirmą kartą Michelle vilkėjo baltą dizainerio suknelę. Ką tai simbolizavo – švarų lapą, naujo etapo pradžią? Praėjusią savaitę raudona M.Obamos suknelė buvo iškalbingesnė. Ji bylojo apie užimtą stipresnę poziciją, didesnį pasitikėjimą – juk jos vyras antrą kartą laimėjo rinkimus!

Jei ši moteris taip ir jaučiasi, galima už tai tik pagirti. Pasaulis myli M.Obamą.

Žurnalas „Vanity Fair” du kartus ją buvo išrinkęs į stilingiausių pasaulio žmonių dešimtuką. JAV dizainerių taryba jai įteikė apdovanojimą už indėlį į šiuolaikinę madą.

2010 metais žurnalo „Forbes” surengtuose įtakingiausių pasaulio moterų rinkimuose M.Obama užėmė pirmąją vietą, mat moteris aktyviai užsiima labdara ir dalyvauja socialiniuose projektuose.

Ji nuo pat savo vyro darbo pradžios stebina tuo, kad renkasi negarsius dizainerius, drabužius perka įprastuose prekybos centruose ir per daug neišlaidauja.

Nepaisant to, Michelle atrodo puikiai – netgi dar labiau išlavino savo skonį ir tapo stilingesnė.

Paprastai vidutinio ilgio sijonai ir bateliai neaukšta pakulne ne itin gražina moterį, tačiau M.Obamai būtent tai labai tinka. Su aukštakulniais ji greičiausiai būtų aukštesnė už savo vyrą, o visa povyza įgautų šiurkštumo.

Dar jai labai tinka susagstomi megztiniai, kuriuos ji dažnai vilki. Vakarinė amerikietės apranga būna efektinga, bet ne itin prašmatni.

Mados kritikai, tiesa, ne itin garsiai, M.Obamą netgi bandė lyginti su legendinėmis stiliaus dievaitėmis – princese Diana ir buvusia pirmąja JAV ponia Jacqueline Kennedy-Onassis.

Net buvo pasirodę spėjimų, kad dizainerė ir stiliaus dievaitė Victoria Beckham kopijuoja JAV prezidento žmoną. Didesnio pagyrimo turbūt net ir negalima tikėtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.