Madingiausia vyro išvaizdos detalė – barzda

Senų senovėje vyro be barzdos įsivaizduoti nebuvo įmanoma. Natūralu – nebuvo skutimosi peiliukų ir kitų higienos reikmenų. Tačiau kas nutiko, kad dabar vis daugiau vyrų pamiršta kasdienį ritualą ir už galvų verčia imtis skutimosi reikmenų gamintojus?

Barzdą užsiaugino (iš kairės): J. Statkevičius, D. Maskoliūnas, A. Bosas.<br>"Lietuvos ryto" archyvo
Barzdą užsiaugino (iš kairės): J. Statkevičius, D. Maskoliūnas, A. Bosas.<br>"Lietuvos ryto" archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Liuminata Mickutė

Feb 5, 2013, 12:53 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 1:37 PM

„Paryžiuje kas antras vyras su barzda“, – pasakoja neseniai iš Prancūzijos sostinės grįžęs dizaineris Juozas Statkevičius.

Jis ir pats užsiaugino barzdą.

„Viskas prasidėjo nuo to, kad nusprendžiau nebedažyti plaukų. Dabar jie žili. Ir barzda žila, tad dera tarpusavyje“, – juokiasi kūrėjas.

Per pastarąjį pusmetį J. Statkevičius visiškai pasikeitė. Iš pradžių nusprendė parodyti natūralius ir jau pražilusius plaukus, vėliau ilgus savo plaukus nukirpo bei užsiaugino barzdą.

Išvaizdos pokyčiams neseniai ryžosi ir „Lietuvos ryto“ krepšinio komandos treneris Darius Maskoliūnas. Jis sekmadienį vykusiose rungtynėse su „Astana“ komanda pasirodė su vešlia barzdele. Barzdoto vyro įvaizdį neseniai išbandė ir irkluotojas Alvydas Duonėla, pokerio lošėjas ir verslininkas Antanas Guoga, sporto komentatorius Robertas Petrauskas, verslininkas Antanas Bosas.

Didelio susidomėjimo ir gausių replikų buvo sulaukusi krepšininko Jono Valančiūno barzda.

Jau kuris laikas barzda puošia ir legendinio krepšininko Arvydo Sabonio veidą.

Barzdelė tapo stilisto Manto Petruškevičiaus, muzikanto Gidono Šapiro-Bilo, plaukų stilisto Valerijaus Gigevičiaus, dizainerio Egidijaus Sidaro, muzikanto Viktoro Diawaros, šokėjo Andriaus Butkaus, krepšininkų Simo Jasaičio, Lino Kleizos, Dariaus Songailos įvaizdžio dalimi.

Barzdos jau kuris laikas puošia ir užsienio žvaigždes. Aktorius ir režisierius Benas Affleckas užsiaugino vešlią juodą barzdą. Barzda puošia ir futbolo žvaigždę Davidą Beckhamą, krepšininką LeBroną Jamesą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.