Mados ekspresas: „Braccialini“ mados namai kovoja už gyvūnų teisių išsaugojimą

Specialiai lrytas.lt, Milanas

Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Jurkevičienė

Feb 12, 2013, 1:21 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 2:37 AM

Italiją krečia ne tik politinės audros. Finansų tema – skaudi ir negailestinga kiekvienai šeimai, tačiau italai – aktyvūs savo tautos piliečiai ir kita prasme. Tai parodė dviejų praėjusių sekmadienių RAI I televizijos laida „Domenica in“.

Beveik tuo pat metu, kai vienas Lietuvos kaimų džiaugiasi, kad pagaliau pasidarė sau galą šunų naikintojas ir ėdikas, Italiją taip pat sukrėtė istorija apie keturkojį. Koker spanielių veislės šunį aštuoniasdešimtmetis šeimininkas surišo, įkišo į juodą maišą ir išmetė dar gyvą į konteinerį.

Diskusijos TV laidoje netyla – kaip nubausti kaltininką. Ar tikrai taip galėjo pasielgti pensininkas? Ar išgyvens miestelyje gyvenusios moters išgelbėtas gyvūnas?

Tuo tarpu prisiminiau ne kartą Milane kalbintą Italijos „Braccialini“ mados namų kūrėją Lorenzo Braccialini. „Braccialini“ mados namai kuria netradicinių temų rankines. Viena mėgstamų temų – tai keturkojai.

L. Braccialini - tai užkietėjęs gyvūnų mylėtojas, globėjas ir kovotojas už keturkojų teises.

„Braccialini“ mados namai šios šeimos meilę gyvūnams išreiškia kūryba. Už puikias temines rankines, kuriuose – žavūs ir mieli žmogaus draugai – šie mados namai apdovanoti WWF – Pasaulinės gyvūnų globos asociacijos garbės ženklu.

Raktų laikikliai, rankinės, piniginės ir skėčiai - su dieviškais gyvūnų – šunų, kačių, dramblių, kupranugarių, raganosių ir kitų gyvūnų atvaizdais žavi Italijos moteris.

„Kūryba – tai vienas būdų išreikšti mados namų poziciją. Kai atsitinka tokie baisūs įvykiai, jiems būtinai reikia užkirsti kelią“, - lrytas.lt teigė Lorenzo Braccialini.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.