Vienos pokylis 2013: ar tikrai lietuvės moka tinkamai pasipuošti?

Vienos pokylyje galioja pakankamai griežtos taisyklės. Moterys privalo vilkėti ilgas, pageidautina šviesių spalvų sukneles ir rankas pridengti pirštinėmis. Nors šiame renginyje svarbiausias akcentas yra ne apranga, o puotos metu surinkta labdara, austriškų šokių vakaro organizatorių nedžiugina damų stiliaus klaidos.

Pirma nuotrauka iš kairės: Medicinos mokslų daktarė Daiva Janulaitytė-Gunther su verslininke iš Kauno Inga Budriene.<br>M. Astrauskas
Pirma nuotrauka iš kairės: Medicinos mokslų daktarė Daiva Janulaitytė-Gunther su verslininke iš Kauno Inga Budriene.<br>M. Astrauskas
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

2013-02-12 11:01, atnaujinta 2018-03-12 03:00

Rožinė, žydra, geltona, žalia ir raudona – nuo spalvų gausos Vienos pokylio dalyviams mirgėjo akyse. Tokių ir gausybės kitų spalvų suknelių buvo galima išvysti Vilniaus rotušėje vykusiame labdaros pokylyje.

Stebint kai kurias vakaro viešnias atrodė, kad esi didelėse slaviškose vestuvėse prieš gerus penkiolika metų. Trūko tik „salotinių“ dirbtinių gėlių plaukuose.

Nors juodos spalvos sukneles derėtų palikti spintoje, buvo ir tokių ponių, kurios nutarė nepaisyti aprangos kodo ir pokylyje valso ritmu sukosi juodu it naktis apdaru. Svarbu, pati sau graži.

Pirštines dalis ponių taip pat pamiršo. O kam jų reikia? Geriau parodyti dailų manikiūrą ar naujausiu būdu priaugintus nagus su „Swarovski“ kristalais.

Tai, kad Vienos pokylyje šokamas valsas, daugeliui apskritai pasirodė mažai žinomas faktas. Ponios apsitempė tokias sukneles, su kuriomis sunku žengti žingsnį į priekį, todėl beliko tik tipenti ramstant rotušės sienas.

Žinoma, ne visos pokylyje dalyvavusios moterys priminė maskarado dalyves. Renginyje išties buvo į ką pasižiūrėti ir pasidžiaugti puikiai išlavintu stiliaus pojūčiu.

Pagirti galima ne tik tas ponias, kurios vilkėjo garsių užsienio dizainerių Alberta Ferretti, Giorgio Armani ar lietuvių kūrėjų Egidijaus Rainio, Liutauro Salasevičiaus, Juozo Statkevičiaus sukneles. Persiuvus ne pirmo naujumo suknelę arba gerai pasirausus drabužių iš antrų rankų parduotuvėje galima atrodyti ne mažiau subtiliai ir elegantiškai, nei vilkint garsiausių mados namų apdarus. Reikia tik išradingumo.

Portalo lrytas.lt skaitytojams siūlome pasižiūrėti ir įvertinti Vienos pokylio damų sukneles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?