Niujorko mados savaitė: D. Von Furstenberg 8-ojo dešimtmečio mados interpretacijos

Ne paslaptis, kad jaunoji mados kūrėjų karta pastaruoju metu žvalgosi ne tik į futuristiškus siluetus bei minimalizmo filosofiją, bet ir į aštuntojo dešimtmečio, kuris neretai apibūdinamas kaip moteriškumo bei laisvės laikotarpis, stilių. Tiesa, kad ir kaip jauni dizaineriai stengtųsi atkurti minėtos dekados atmosferą, jie niekada nepralenks moters, kuri tuo metu buvo viena iš Niujorko „it“ merginų, nuolatinė klubo „Studio 54“ lankytoja bei gera Micko Jaggerio draugė. Žinoma, kalbama apie JAV mados veteranę Diane Von Furstenberg, kuri savo naujausią 2013-ųjų rudens bei žiemos kolekciją skyrė aštuntojo dešimtmečio idėjoms bei asmeninėms istorijoms.

Diane Von Furstenberg 2013-2014 metų rudens ir žiemos kolekcija.<br>AP
Diane Von Furstenberg 2013-2014 metų rudens ir žiemos kolekcija.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Feb 13, 2013, 2:19 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 12:29 AM

Daugiau nei prieš keturiasdešimt metų pradėjusi karjerą mados pasaulyje ir šiandien jau valdanti milžinišką imperiją, D. Von Furstenberg geriausiai žinoma kaip universalios sujuosiamos suknelės kūrėja. Paprastas kirpimas, lengvas audinys, funkcionalumas bei subtilus siluetas šį modelį pavertė aštuntojo dešimtmečio ikona, kuri puikiai atrodė ir ant šių metų kolekcijos podiumo. Tiesa, spalvingą šilką pakeitė šaltajam sezonui labiau tinkanti versta oda, neutralių rusvų atspalvių gyvūnų raštai.

D. Von Furstenberg nepamiršo ir kito jaunystėje mėgto apdaro – elegantiško bei seksualaus kelnių kostiumo. Modernios jo interpretacijos stebino metalizuotu auksapalviu audiniu, taip pat – raudonojo vyno spalvos aksomu, puikiai tinkančiu vakaro renginiams. Dalį kostiumų bei grafinių raštų įkvėpė atlikėjas Davidas Bowie, kurį su dizainere supažindino „The Rolling Stones“ vokalistas M. Jaggeris.

Prabangius vakarėlius su Andy Warholu ar Bianca Jagger dizainerei primena ilgos vakaro suknelės, tad būtent joms buvo skirta finalinė pristatymo dalis. Ryškiai raudona bei ryškiai mėlyna spalvos galbūt nėra pats universaliausias pasirinkimas, tačiau šios giliomis iškirptėmis bei skeltukais dekoruotos suknelės tiesiog alsavo prabanga bei auksinių Niujorko vakarėlių kultūros laikų dvasia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024