Niujorko mados savaitė: O. de la Renta elegancija su J. Galliano ekstravagancijos prieskoniu

Prieš mėnesį mados naujienų portalams paskelbus, kad Niujorko mados legenda Ocaras de la Renta į savo studiją padirbėti priima iš „Christian Dior“ skandalo šešėlio neišsikapstantį britą Johną Galliano, visa industrija pradėjo spėlioti, ką pastarasis galėtų nuveikti Niujorke. Elegancijos meistru ir Parko aveniu ponių numylėtiniu vadinamas 80-metis kūrėjas ir ekstravagantiškas bei drąsus britas iš pirmo žvilgsnio neturi nieko bendro, tačiau naujojoje 2013-ųjų rudens-žiemos kolekcijoje buvo galima pastebėti tiek O. de la Rentos klasiką, tiek J. Galliano žaismingą braižą.

Ocaro de la Rentos 2013-2014 metų rudens ir žiemos kolekcija.<br>AP
Ocaro de la Rentos 2013-2014 metų rudens ir žiemos kolekcija.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Feb 14, 2013, 11:16 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 10:47 PM

Šiemet O. de la Renta švęs savo kūrybos 50-ąjį jubiliejų ir sustoti net neketina – kritikai jo kolekcijoms negaili pagyrų, o socialinių tinklų specialistės daro viską, kad dizainerio drabužiai patrauktų ir jaunosios auditorijos dėmesį. Jeigu seniau ir nepavykdavo, ši kolekcija neabejotinai prikaustė viso Niujorko žvilgsnius – kiekviename drabužyje buvo galima jausti J. Galliano braižą.

Ties liemeniu suraukti švarkeliai, siaurėjantys sijonai, dramatiška pečių linija, didelės skrybelės, pirštinaitės, apsiaustai, ryškiaspalvės siuvinėtos suknelės atrodė tarsi paryžietiškos „Dior“ elegancijos įkvėpę niujorkietės spintos drabužiai.

J. Galliano veikiausiai rūpinosi ir modelių makiažu bei šukuosenomis, nes net keturi skirtingi įvaizdžiai priminė jo dievinamas „flapper“ merginas. Raudonos lūpos ir nepabrėžtos akys tapo puikiu įžanginiu deriniu, tačiau pristatymo finale manekenių akių vokai blizgėjo nuo šlapio efekto šešėlių, o plaukai buvo suformuoti į dramatiškas ketvirtojo dešimtmečio stiliaus bangas.

Nors ant podiumo J. Galliano kartu su O. de la Renta nepasirodė ir publikai nenusilenkė, britas dirbo užkulisiuose ir mados žurnalistams nepavyko jo rasti. Vis tik ši kolekcija tapo puikiu įrodymu, kad mados kūrėjas vis dar nori kurti, yra pasiryžęs pamiršti praeities negandas bei grįžti į industriją.

Sunku pasakyti, kas jo laukia toliau, mat britas jau greitai baigs savo trijų savaičių darbą Niujorke ir turbūt bandys ieškoti naujų galimybių. Belieka palinkėti jam kuo didžiausios sėkmės ir užgniaužus kvapą laukti, ką mados ekscentrikas parodys ateityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.