Paskutinius taškus Niujorko mados savaitėje sudėliojo M. Jacobsas

Netikros virš podiumo sužibusios saulės nublukintos spalvos, penkiasdešimt penki modeliai ir pavargęs, bet laimingas mados kūrėjo Marco Jacobso veidas pabaigė Niujorko mados savaitės renginius ir industrijos elitą išlydėjo į Londoną, kur tęsis mados maratonas. Nors kolekcija sulaukė puikių kritikų įvertinimų už grįžimą prie gryno M. Jacobso braižo bei šou originalumą, pačiam mados kūrėjui toks mados spektaklis kainavo nemažai nervų.

"Marc Jacobs" 2013-2014 metų rudens ir žiemos kolekcija.<br>AP
"Marc Jacobs" 2013-2014 metų rudens ir žiemos kolekcija.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

2013-02-17 15:44, atnaujinta 2018-03-11 17:23

Turėjęs įvykti dar pirmadienį, kaip įprasta, šis pristatymas buvo nukeltas dėl netikėtų trukdžių ir sustabdė visą dizainerio ateljė darbą – nebuvo spėta šou dienai atgabenti visų audinių, batelių bei aksesuarų, o perfekcionistas M. Jacobsas nesutiko rodyti nepilnos kolekcijos. Viešai atsiprašęs dizaineris bei jo mados namų vadovybė paskelbė, kad šou nukeliamas į paskutinę Niujorko mados savaitės dieną ir suprantama, jei dalis pakviestų svečių jau turės bilietus į Londoną bei nuspręs neatvykti.

Vis tik salė buvo sausakimša, nes įtakingo kūrėjo pristatymo praleisti nenorėjo niekas, o stebėti internetinę transliaciją turint tikrą kvietimą būtų tiesiog skaudu. Ir nusivylusių veikiausiai neliko, nes M. Jacobsas pasirūpino, kad įspūdingo reginio svečiai nepamirštų dar ilgai – virš podiumo iškilo didžiulė saulė, o apvalus podiumas nušvito raudona spalva. Visoms 55 manekenėms išėjus ant podiumo apšvietimas vėl pakito ir drabužiai įgavo „sepia“ efektą – puikiai matėsi tekstūros bei siluetai, tačiau spalvų atskirti nebuvo įmanoma. Žinoma, tai buvo tik triukas, nes šviesos buvo greitai pakeistos ir modeliai apsuko antrą ratą.

Patys drabužiai ypatingai didelio įspūdžio tikriausiai nepaliko, nes tai, ką svečiai matė ant podiumo, būtų galima pavadinti tiesiog geriausių M. Jacobso hitų rinkiniu – metalizuotų audinių kostiumėliai, trapecijos formos paltai, raštuotų megztinių ir šortų deriniai, sujuosiami paltai, kailiniai švarkeliai ir žvyneliais gausiai siuvinėtos suknelės. Vienintelis akibrokštas – supermodelio Kristen McMenamy dukters Lily pasirodymas ant podiumo dėvint tik šortus ir krūtinę prisidengus ranka.

Grožio specialistų dėmesį patraukė išskirtiniai trumpų plaukų perukai, kuriuos stilistas Guido Palau suformavo pagal kiekvienos manekenės veido formą, bei makiažas, kurtas „NARS“ kompanijos įkūrėjo Francois Nars. Meistrui teko itin rimtas iššūkis – pasistengti, kad makiažas puikiai atrodytų esant bet kokiam apšvietimui, tad nuspręsta rinkis juodą „grunge“ stiliaus makiažą, tamsius šešėlius, visiškai matinio efekto pudrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?