Žalsvos spalvos marškiniai politikui - stiliaus klaida

Kauno meras ir savivaldybės administracijos direktorius vieną dieną darbe lyg susitarę pasirodė vilkėdami vienodus žalsvus marškinius. Dalykinio kostiumo žinovų teigimu, tai – stiliaus klaida, atskleidžianti politikų neišmanymą ir nepatyrimą.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

Feb 18, 2013, 11:10 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 4:21 PM

Naujausia šiųmetės vyrų mados tendencija? Pavasaris širdyje? O gal miesto meras pavaldiniams nurodė aprangą derinti prie jo paties drabužių stiliaus?

Tokie klausimai kilo praėjusį penktadienį išvydus savivaldybės koridoriais žingsniuojančius Andrių Kupčinską ir Dainių Ratkelį.

Abu vyrai prie tamsių kostiumų buvo apsivilkę to paties žalsvo atspalvio marškinius. Miesto galva ryšėjo tokios pat spalvos kaklaraištį.

„Jokio mero nurodymo ar susitarimo dėl aprangos nebuvo. Tądien apsivilkau pirmus spintoje pasitaikiusius marškinius.

Žinojau, kad jokių iškilmių neplanuojama, todėl baltų marškinių nesirinkau”, – sakė D. Ratkelis. Jis tikino, jog be rimtos progos marškinių spalvai ypatingo dėmesio neskiria.

Konservatorius A. Kupčinskas tvirtino niekada nenurodinėjantis, kokios spalvos drabužiais turėtų rengtis savivaldybės darbuotojai.

Juo labiau penktadienį, kai valdininkai į darbą gali atkulniuoti vilkėdami gerokai laisvesnio nei kitomis darbo dienomis stiliaus apranga.

Tai, kad sutapo mero ir administracijos direktoriaus marškinių spalva, – atsitiktinumas.

„Ryte pastebėjome, kad vilkime vienodus marškinius, tačiau persirengti nebėgome. Tiesiog iš to pasijuokėme, ir tiek.

Moterims toks sutapimas greičiausiai būtų nemalonus, o mes, vyrai, tragedijos nedarėme”, – kalbėjo meras.

A.Kupčinskas žalsvus marškinius ir kaklaraištį pasirinko neatsitiktinai. Jis iš vakaro žinojo apie vyksiantį miesto vadovų ir finansinių bėdų prislėgto Kauno „Žalgirio” krepšinio klubo atstovų dalykinį susitikimą.

Prie krepšininkų aprangos, kurioje dominuoja žalia spalva, prisiderinti mėginęs meras ir atsitiktinai šią spalvą pasirinkęs D.Ratkelis vargu ar po šio susitikimo jautėsi lyg ant sparnų.

Buvęs klubo savininkas, milijonierius Vladimiras Romanovas miesto vadovus išvadino „biznelį darančiais melagiais ir iškrypėliais”, o susitikimui įpusėjus demonstratyviai išėjo iš posėdžių salės.

Žalsva spalva valdžios nerodo

Andrius Sergejenka, vyriškų kostiumų dizaineris:

„Pagal protokolą miesto valdžios atstovai darbe privalo vilkėti dalykinį kostiumą, kuris turėtų būti tamsiai pilkos ar tamsiai mėlynos spalvos. Juodas kostiumas tinkamesnis vakarui.

Prie dalykinio kostiumo dieną reikėtų rinktis baltos, melsvos ar švelniai rožinės spalvos marškinius. Žalių atspalvių marškiniai dera prie laisvalaikio aprangos, džinsų, bet tik ne prie kostiumo.

Žalsva – romantiškų, laisvų, nepatyrusių asmenybių, o ne solidžių ir stiprių valdžios atstovų spalva. Aukštus postus užimantys vyrai jos turėtų vengti, taip pat kaip geltonos ar oranžinės.

Dalykišką vyro stilių sustiprina ryškios spalvos kaklaraištis. Valdžią labiausiai pabrėžia raudonų ir mėlynų atspalvių kaklaraiščiai.

Politikams darbe nedera ryšėti kaklaraiščių su intensyviais raštais, paveikslėliais, animacinių filmų herojais.

Kaklaraištis jokiu būdu neturėtų būti tokios pat spalvos, kaip marškiniai. Toks derinys – šiurkšti stiliaus klaida ir neišmanymas.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.