„Mados ir meno sintezėje“ – pavasarinis mados pliūpsnis ir staigmenos žiūrovams

Iki pirmą kartą Kaune organizuojamo renginio „Mados ir meno sintezė“ liko 7 dienos. Jau kitą savaitę, kovo 7-ąją, Kauno M. Žilinsko dailės galerija pakvies neabejingus grožiui ir madai stebėti pavasarinių drabužių ir aksesuarų tendencijų.

Kovo 7 dieną M. Žilinsko dailės galerijoje vyks „Mados ir meno sintezė“.<br>Organizatorių nuotr.
Kovo 7 dieną M. Žilinsko dailės galerijoje vyks „Mados ir meno sintezė“.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2013, 5:45 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 8:55 PM

Mados ir meno sintezėje“ kauniečiams ir Kauno miesto svečiams įspūdingą vakarinių suknelių kolekciją pristatys mados namų „Madam pareis vėliau“ stilistas Liutauras Salasevičius, pavasariniu moteriškumu dvelks Viktorijos Jakučinskaitės („Tiulio fėja“) kolekcija.

Svečiai iš Rygos, mados namai „Amoralle“, pristatys gundančio apatinio trikotažo kolekciją, kurią demonstruos ir žieminį sniegą tirpdys žinomos Lietuvos pramogų pasaulio moterys.

Gundančias, žaismingas pavasarinės kolekcijas taip pat pristatys Miglė Miliauskaitė („Positive Fashion“), Algita Gudeliauskienė, Kristina Rutkauskaitė.

Viena iš septynių savo kūrybą pristatysiančių dizainerių, Ernesta Jorudė, pasakojo, kad jos pavasario kolekcija taip pat skirta moteriškumui. „Pavasarį atsikratome savo storų žieminių paltų, ieškome lengvų, prigludusių audinių, pabrėžiančių moteriškas kūno linijas, išryškinančių moters žavesį. Kurdama kolekciją galvojau apie stiprią, fatališką ir stilingą, savimi pasitikinčią moterį“, – sakė Ernesta Jorudė.

Paklausta apie tai, koks yra stilingas, madingas žmogus, dizainerė teigė, kad tai yra dvi skirtingos sąvokos. „Stilius ir mada tik papildo vienas kitą. Stilingas žmogus - tai savitą stilių bei įvaizdį susikūrusi asmenybė. Stilius atspindi žmogaus gyvenimo būdą, jo pomėgius, aplinką. Tai daugiau nei tik drabužiai. O madingas žmogus tai tas, kuris dažnai dar apibūdinamas kaip „mados auka“ arba neturintis savo stiliaus, besivaikantis paskutinių mados vėjų. Žinoma, tai nėra taip blogai, kai madą, kurią diktuoja garsūs užsienio dizaineriai, pritaikai prie savojo „aš“ ir papildai savo stilių“, - teigė Ernesta Jorudė.

Pasak kūrėjos, recepto, kaip būti stilingu, nėra. Tai įgimtas pojūtis, kuris leidžia atrasti tinkamus drabužius, pabrėžiančius privalumus ir paslėpiančius trūkumus. Drabužių siluetas, modelis, aksesuarai – visa tai turėtų atskleisti tikrąją asmenybę, padėti išsiskirti iš kitų. Būtina nepamiršti drabužius palydėti ir puikia, tinkančia šukuosena bei makiažu - jie taip pat yra sudedamosios stiliaus dalys, padedančios atrodyti nepriekaištingai.

„Mados ir meno sintezės“ metu publika galės mėgautis Kauno šokio teatro „Aura“ pasirodymu, originaliais menininkų Kęstučio Jorudo, Arūnas Daugėlos, Paulius Rainio šou.

Siekiant sukurti ypatingą vakaro atmosferą, renginio lankytojų lauks malonios staigmenos, o apsipirkimų klubas „Fashion Days“ vakaro svečius sveikins su atėjusiu pavasariu ir dovanos mielas dovanėles.

Naujausias pavasario drabužių ir aksesuarų kolekcijas bus galima išvysti „Mados ir meno sintezėje“, kovo 7 d., 19 val. M. Žilinsko dailės galerijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.