Gruzinų kilmės dizaineris: „Lietuvoje vyras gatvėje neprieis ir nepasakys moteriai, kad ji graži”

Viskas – iš meilės moterims. Štai kodėl paskutinę savo viešnagės dieną Lietuvoje, praėjusį antradienį, gruzinų kilmės dizaineris Iraklis Nasidzė (39 m.) sukvietė klientes į Vilniaus „Radisson Astorija” viešbutį. „Nemėgstu žodžio „klientė” – geriau mylima moteris”, – su šypsena kalbėjo I. Nasidzė.

Daugiau nuotraukų (1)

"Lietuvos rytas"

Mar 4, 2013, 10:06 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 4:14 PM

Viešbučio bibliotekoje buvo galima ne tik pasigrožėti I.Nasidzės drabužiais, bet ir jų įsigyti. Jis stebino savo įkvėpta kalbėsena apie meilę moteriai, bet tikino, kad kitaip ir negali būti, nes visuomet sutinka tik gerus žmones.

„Greičiausiai tėvai mane taip išauklėjo – mano aplinkoje nėra blogų žmonių”, – sakė dizaineris.

Lietuva – jo gyvenimo meilė, kaip gimtoji Gruzija ir Prancūzija, kurios sostinėje šiuo metu gyvena.

Lietuvoje siuvama daugiau nei pusė jo kurtų drabužių. Dalis Italijoje ir net Japonijoje. Iraklis iki šiol stebisi mūsų šalies konstruktorių ir siuvimo meistrų profesionalumu. Jais žavisi net ir jo kolegos prancūzai.

Į Lietuvą Iraklį atvedė, kaip jis pats sako, meilė. Maždaug prieš dešimt metų vyras Paryžiuje sutiko dizaineres Jolantą Rimkutę ir Ievą Ševiakovaitę. Paskui dar susipažino su drabužių konstruktore Ilona Narbutaite, Paryžiuje ketinusia plėsti savo profesines žinias.

„Yves’as Saint Laurent’as yra sakęs, kad kūrėjas gimdo kas kelis mėnesius. Labai suprantu jį. Ir tie žmonės, kurie būna kartu – padeda įgyvendinti tavo idėjas – tampa brangūs, mylimi tarsi šeimos nariai. Gyvenime būna lemtingų susitikimų, o vienas jų – su lietuve konstruktore – atvedė mane į jūsų šalį, čia pradėjau siūti savo drabužius”, – pasakojo Iraklis.

Lietuvoje jam patinka viskas – ir šaltis, ir lietus, o labiausiai – savotiškas sostinės paslaptingumas. Be to, Lietuvoje galima sutikti tokių moterų, kokių nėra nė vienoje kitoje šalyje – magiško patrauklumo, santūraus, bet subtilaus grožio.

Ko dar trūksta Lietuvos moterims, kad jos galėtų būti gražesnės?

„Lietuvės gražios vidumi, tad tereikia šios dovanos neužgožti nereikalingomis aprangos detalėmis. Siūlyčiau labiau rinktis paprastus siluetus, švarų stilių – tuomet įvaizdyje atsiranda daugiau elegancijos”, – sakė dizaineris.

Lietuvos vyrus jis pažįsta menkiau, tačiau spėjo pajusti, kad jie nemoka reikšti savo jausmų moteriai.

„Gruzijoje moteris šimtą kartų gatvėje išgirstų, kad yra graži. Lietuvoje vyras neprieis ir nepasakys to moteriai. Dėl tokios dėmesio stokos jūs šiek tiek kenčiate. Kita vertus, lietuvę moterį atverti nėra paprasta, bet jei susidraugauji, jausmai trykšta lyg fejerverkas”, – dalijosi įžvalgomis I.Nasidzė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas