Į parodą - įsigyti papuošalų ir paganyti akių į gintaro dirbinius

Norite papildyti papuošalų dėžutę naujais dirbiniais ? Užsukite į Vilniuje trečiadienį prasidedančią didžiausią Baltijos šalyse tarptautinę juvelyrikos parodą „Amber Trip 2013”.

Gintariniai šachmatai parodoje kainuoja šimtą tūkstančių litų.<br>Parodos rengėjų archyvas
Gintariniai šachmatai parodoje kainuoja šimtą tūkstančių litų.<br>Parodos rengėjų archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Mar 13, 2013, 2:53 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 2:25 AM

Joje savo dirbinius siūlys Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Rusijos (Kaliningrado srities), Italijos, Graikijos, Turkijos papuošalų gamintojai.

Baltijos šalių atstovai pardavinės gintaro papuošalus, o Pietų Europos šalių juvelyrikos gamintojai – puošmenas iš sidabro, aukso. „Amber Trip“ dalyviai užims šimtą parodos stendų, tad vaikčiojant po parodos sales bus į ką akis paganyti ir įsigyti ką nors gražaus.

Puošmenos iš gintaro – ne tik solidaus amžiaus ponioms. Gintaro dirbinių gamintojų žvilgsniai jau senokai krypsta į jaunas moteris, todėl joms siūloma puoštis smulkiais gintarais inkrustuotomis sagėmis, apyrankėmis, vėriniais.

Šiuolaikiniai gintaro papuošalai savo subtilumu prilygsta net iš brangakmenių pagamintais juvelyrikos dirbiniams.

Tačiau pasipuošus gintaro papuošalais jausitės išskirtinės ir netgi savo šalies patriotės.

Bendrovės „Amber Trip“ , dešimtus metus rengiančios šią parodą, vadovas Giedrius Guntorius garantavo – papuošalai bus parduodami gamintojų kainomis, tad jų bus galima įsigyti gerokai pigiau negu juvelyrikos parduotuvėse ar gintaro prekybos salonuose, tradicinėje šio lietuvišku auksu vadinamo akmens prekyvietėje sostinės Pilies gatvėje.

Paroda nepaliks abejingų – ji vilios ne tik mažomis papuošalų kainomis, bet ir įspūdingais bei brangiais eksponatais. Vienas jų – gintariniai šachmatai, kainuojantys šimtą tūkstančių litų.

Šie šachmatai – juvelyro iš Kaliningrado srities kūrinys. Kiekviena figūra buvo pagaminta iš atskiro akmens. Todėl ir komplekto kaina gerokai išaugo. Bet šachmatų kūrėjas tikisi, jog atsiras pirkėjas.

Parodoje bus pristatomas ir dar vienas retas eksponatas – gintaro gabale įstrigęs skorpionas.

„Daugiau nei kilogramą sveriantys gintaro gabalai jau yra retenybė. Todėl Baltijos šalyse jų neleidžiama nei raižyti, nei kitaip apdirbti. Nors kinai iš tokio gabalo daro Būdos skulptūras“, - gintaro apdorojimo skirtumus palygino parodos rengėjas G.Guntorius.

Paroda „Amber Trip“ skirta ne tik smalsuoliams, pirkėjams iš gatvės, bet ir juvelyrikos gamybos profesionalams, importuotojams ir eksportuotojams.

„Paroda turi du atskirus segmentus: gintarą ir juvelyriką. Gintarą iš parodos eksportuojame, o juvelyriką importuojame.

Atvyks apie šimtas gintaro pirklių iš Kinijos, Japonijos, Jungtinių Amerikos Valstijų. O turkai, italai ir graikai nori importuoti sidabrą, auksą į Baltijos regioną“, - apie dešimtą kartą rengiamos parodos prekybinius tikslus pasakojo G.Guntorius.

„Amber Trip“ vadovo teigimu, kinai gintarą importavo šilku keliu. Tad importavimo tradicijos – senos.

„Kinijoje labai išlpėtota akmens kultūra. Kiekvienas akmuo turi tam tikrą reikšmę. Pavyzdžui, gintaras siejamas su gera sveikata ir sėkme. Kai prieš dvidešimt metų verslo tikslais pradėjau lankytis Kinijoje, įsitikinau, kad kinai gintarą perka dėl tikėjimo jo galia. Todėl nebuvo sunku kinams įsiūlyti gintarą.

Kinai akmenis perka ne tik dėl grožio. Jie taip pat, kaip gintaru, tiki briliantais, safyru, rubinais, topazais. O Lietuvoje gintaro nauda sveikatai tiki nedaugelis“, - įsitikinęs G. Guntorius.

Parodos organizatoriaus teigimu, kinai ir japonai gintarą vertina ir dėl aukštos kokybės jo apdirbimo. Todėl nenuostabu, jei parodoje rasite gintaro gaminių, pagamintų ne Lietuvoje ar Lenkijoje, o Kinijoje.

„Amber Trip“ taip pat vilios papuošalų dizainerius, gamybos organizatorius, technologinių įrenginių, prietaisų gamintojus.

Vieni parodos dalyviai prekiaus juvelyrika, kiti – papuošalų gamybos įrengimais, treti – dėžutėmis, puošmenoms sudėti.

Parodos metu bus skaitomos paskaitos apie papuošalų probavimą, brangakmenių testavimą, deimanų klasifikavimo aktualijas.

Tad tie, kuriems įdomu kuo daugiau sužinoti apie gintarą ir juvelyriką, nepraleiskite progos kovo 13 – 16 dienomis apsilankyti parodoje “Amber Trip”, vyksiančioje viešbutyje „Radisson Blu Hotel Lietuva“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.